1. Indsaml viden

Kontakt forskellige frøfirmaer, evt. på deres hjemmesider, og få tilsendt deres kataloger med frø. 

2. Læg en plan

Lav altid en liste med de frø, som du vil købe. Så undgår du at købe frø, som ikke bliver brugt.

3. Hold øje med datoen

Kontrollér produktionsdato og sidste salgsdato på frøposens bagside.

4. Kig på spireprocenten

Kontroller frøets spireprocent, som står bag på posen. En spireprocent på 70 svarer til, at 7 ud 10 frø spirer.

5. Tjek afstand mellem rækker og frø

Læs på frøposen, hvor stor afstanden skal være mellem rækker og frø. Se også, hvor mange planter posens indhold giver per meter.

6. Undersøg om frøene skal forkultiveres

Kontrollér om frøene skal forkultiveres, og hvornår de skal sås. Hvis frøene skal forkultiveres, skal de dyrkes i vindueskarmen eller i et drivhus, inden de plantes ud i haven.

7. Spireprocenten er ikke højere for økologiske frø

Økologisk- og biodynamiskdyrkede frø er normalt væsentligt dyrere, men ikke nødvendigvis bedre. Spireprocenten er normalt heller ikke højere end for traditionelt fremavlet frø.

8. Du behøver ikke købe dyre frø

Pris og kvalitet hæger ikke altid sammen, når det kommer til frø – og billige frø er ikke nødvendigvis dårligere end dyre frø. Det er heller ikke altid, at der er flere frø i de dyre poser.

9. Tjek at frøene ikke er klistret sammen

Frøene skal være løse og må ikke hænge sammen. Prøv evt. at ryste posen. Sammenklistrede frø kan skyldes angreb af svampesygdomme, og frøene skal kasseres.

10. Frøene skal være tørre

Køb ikke frø, som har været opbevaret fugtigt, eller som sælges fra et sted, hvor luftfugtigheden er meget høj. Frøposer skal være helt tørre. Frø med grå svampebelægninger skal kasseres. Hvis du bytter frø med andre, skal du sørge for, at disse ser sunde og tørre ud.