1. Puds vinduerne

Når solen ind i mellem titter frem, kan du sikkert se vinterens spor af snavs og salt på dine ruder. Du kan sagtens pudse vinduerne om vinteren - også selv om der er frost - men du skal være lidt rap på fingrene. Se hvordan du gør i videoen. 

2. Planlæg din have

Det er oplagt at begynde planlægningen af din have nu, mens der alligevel ikke er så meget, du kan gøre i selve haven. Din haves farver og former forandrer sig hele sommeren, og med en haveplan kan du sikre dig, at du har masser af farver og liv hele sommeren igennem. Det er også nu, at du kan planlægge din have frem til næste vinter.

3. Gør huset hovedrent

Fik du ikke gjort hovedrent efter jul og de mange gæster, er det måske nu, du skal få det gjort. Det er en god idé at komme helt i bund med rengøringen 1-2 gange om året, hvor du kan gå i krig med alt fra paneler til persienner. Det er også en oplagt mulighed at få involveret dine børn.

4. Giv dit køkken en ansigtsløftning

Brug lidt tid på dit gamle slidte køkken - der er masser af små forbedringer, du selv kan lave, så køkkenet bliver flot igen uden at koste en formue.

Du kan fx udskifte greb eller sætte lamper eller nye fliser op.

5. Forspir dine sommergrøntsager

Du får en længere grøntsagssæson, hvis du forspirer planter i vindueskarmen, så de er klar til udplantning, så snart nattefrosten er væk. Vinterferien er derfor et godt tidspunkt at starte.