Tema

Er komforten i hus?

Hvordan kommer du i gang med forbedringer, som øger komforten i dit hus? Hvordan er andre nået i mål? Og hvilke løsninger passer til netop dit hus og jer, der bor i det? Få svarene her.

Bedre livskvalitet gennem energirenovering

Rigtig mange boligejere døjer med træk, kulde og kolde vægge, nogle oplever støj og savner mere dagslys. Alt sammen problemer, du kan gøre noget ved. For mange handler energirenoveringer om at spare energi og penge - de sparede kroner har dog ofte en lidt længere horisont.

Her får du inspiration til, hvordan du kan energirenovere og høste den umiddelbare gevinst – et bedre indeklima uden kolde fødder og fugtige vægge bag sofaen.

Viden om komfort og energirenovering

Sådan kommer du i gang

chevron_left
chevron_right

Find en rådgiver

En god rådgiver kan hjælpe dig med at lave en byggeplan, finde den flotte arkitektoniske løsning eller få papirerne i orden.  Vi har samlet en liste over certificerede rådgivere, du kan få hjælp af.

Få styr på økonomien

Vi har samlet en række værktøjer, der kan hjælpe dig til at få styr på økonomien i din byggeproces – for jo bedre planlægning, jo bedre og mere tryg byggeproces får du.

Kend reglerne og hav dokumenterne i orden

Du skal ansøge om byggetilladelse og have styr på de nødvendige forsikringer, inden du går i gang med din energirenovering. Find det her:

Se, hvordan andre har forbedret komforten

Energiforbedringer har samlet familien i køkken-alrum

Efter et besøg fra en energikonsulent besluttede Mia og Jonas at sætte gang i energibesparende forbedringer. Det har givet et varmere hus og et køkken/alrum, som familien nu elsker at opholde sig i.

sparenergi.dk 

Forvandling af Johan Christensen villa til moderne villa

Den klassiske Johan Christensen villa ligger i en samlet bebyggelse nord for København. Villaens nye ejer ønskede at forvandle den til en moderne og nutidig villa med en tidssvarende komfort og indretning.

danskeboligarkitekter.dk 

Vi har fået et varmere hus, som er billigere at bo i

Ved at efterisolere loftet, udskifte de utætte vinduer og få hulmursisoleret har Louise og Axel mere end halveret deres samlede udgifter til varme - og så har de fået et varmere hus med mere komfort.

sparenergi.dk

Fra parcelhus til fleksibel familiebolig

Med tre store teenagebørn var pladsen begyndt at blive trang og behovet for privatliv blevet større. Løsningen blev en ny tilbygning, der rummer en forældreafdeling med soveværelse, bad og ekstra skabsplads, mens børnene har fået deres egen afdeling.

danskeboligarkitekter.dk 

Gasbetonhuset, der fik en overfrakke på

Efter rådgivning blev alt arbejde samlet i et tilbud, som sikrede, at det hele var med. Nu glæder familien sig over god komfort og lav energiregning.

sparenergi.dk

Opdatering af parcelhuset!

Projektet handlede ikke om at skabe flere m2, men om at transformerer et trist mørkt parcelhus til et hus med mere personlighed, masser af lys og rumlighed. Dette blev indvendigt gjort ved at fjerne husets udhæng, større vinduespartier samt loft til kip i husets fællesrum.

danskeboligarkitekter.dk 

Det er slut med frosne tæer og træk fra gavlen

Husets øverste etage var meget kold, og det trak fra den gamle gavl mod nord. Efterisolering af loft og etageadskillelse gav Tony og Birthe en hel ekstra etage, og isolering i gavlens hulmur fjernede endnu mere kulde og træk.

sparenergi.dk

Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger.

danskeboligarkitekter.dk 

Ombygning til Patriciervilla

Ejerne af den nyindkøbte villa fra 1933 var ikke tvivl om at der skulle en omfattende ombygning/renovering/tilbygning til. Udtrykket skule være som en patriciervilla. Alt i villaen blev bortskaffet.

danskeboligarkitekter.dk 

Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager.

danskeboligarkitekter.dk 

Ombygning af 70'er typehus

Ombygningen omfatter et komplet redesign af både flow og funktion i huset. Huset er nu skabt til en stor familie med tre børn. Børneafdeling med multirum er på 1. sal, og køkken/alrum, opholdsstue, bryggers, kontor og forældreafdeling er placeret i stueplan.

danskeboligarkitekter.dk

Renovering af typisk parcelhus fra 1970

Ombygning af fritliggende hus. Energirenovering gav dobbelt så meget plads - og en lavere varmeregning

danskeboligarkitekter.dk 

Moderne komfort uden at gå på kompromis med arkitekturen

Loftrummet på den store villa trængte til at blive udskiftet og efterisoleret. Det samme gjaldt underetagens vestvendte glaskarnap. Den oprindelige glaskarnap blev erstattet af en ny med mere end dobbelt så mange glasfelter, som giver et fantastisk lys i stuen.

danskeboligarkitekter.dk 

Energioptimering af Johan Christensen parcelhus fra 1970'erne

Det oprindelige tag og rytterlys gjorde Johan Christensens parcelhus fra 1970'erne koldt og badeværelserne var mørke og umoderne. Der skulle med andre ord ske noget. Alle forbedringer er udført med respekt for de originale materialer fra 1970'erne.

danskeboligarkitekter.dk 

Hvordan gør man et typehus fra 1970'erne mere klimavenligt?

Parcelhuset fra 1972 stod over for en større renovering, samtidig med at familien drømte om en mere klimavenlig opvarmningskilde end husets oprindelige oliefyr. Resultatet er ikke bare en mere klimavenlig bolig, men også øget komfort, et bedre indeklima og en lavere varmeregning.

danskeboligarkitekter.dk 

Kunstigt åndedræt til typehuset

Marianne og Morten faldt for en bakket grund i et ældre parcelhuskvarter i Herning, men var ikke begejstrede for boligen. Altså lige indtil de med arkitektens hjælp kombinerede husets bedste finesser med moderne linjer og materialer.

danskeboligarkitekter.dk 

Moderne standard i ældre murermestervilla

En gennemgribende renovering i den gamle murermestervilla betyder nu, at husets komfort svarer til et moderne parcelhus.

sparenergi.dk 

chevron_left
chevron_right

Find din energimærkerapport

Du kan også få inspiration og gode råd om energirenovering af dit hus hos Energistyrelsen, fx:

  • Finde din energimærkerapport og se dine rentable renoveringsforslag
  • Blive inspireret af andres energivenlige løsninger
  • Hente din tjekliste til et klimavenligt hus
  • Teste din varmetype
  • Finde en håndværker
  • Booke en energirådgiver

Besøg 'Byg om, så det kan mærkes'

Samarbejde

Komforttesten øverst på denne side er lavet på baggrund af en stor undersøgelse om komfort og energirenovering blandt boligejere, udført af Videncentret Bolius, offentlige BBR-oplysninger samt energimærkningsrapporter fra EBAS.