- Der er mange måder, du kan tørre frugt og grønt på i en ovn, i et tørretelt eller bare i solen, hvis du er sikker på godt vejr et par dage. Det tog rigtig lang tid for mig at tørre tomater i ovn, fordi jeg har en varmluftsovn som slukker, når man åbner for den, og ovnen skal helst stå med en åben sprække, så der kan blive større cirkulation af frisk luft, forklarer Vibeke.

- Jeg har derfor opfundet et lille tørretelt. Teltet har jeg lavet af presenningplast, som jeg har sat over et lille tøjstativ med 3 trådkurve. Så har jeg lavet 2 huller til luftcirkulation. I ovnen bør tørring tage cirka 4-6 timer afhængig af oven, og hvordan du foretrækker konsistensen. For mig tog det dog 12 timer! Du kan også købe særlige tørremaskiner.

Det skal du bruge til tørrede tomater

  • Tomater
  • Groft salt 
  • Friske krydderurter fx rosemarin, timian eller oregano

Sådan tørrer du dine tomater

  • Skær tomaterne i tynde skiver, cirka 1 cm tykke. Nogle fjerner kernerne, så tørrer tomaterne hurtigt, men kernerne giver også smag, så jeg beholder dem.
  • Smør bagepapir med olivenolie.
  • Læg tomaterne på papiret endestykkerne med den flade side opad.
  • Drys med groft salt.
  • Drys med friske krydderurter. Du kan også drysse hvidløg over vær lidt kreativ med smagen.
  • Drys evt. med lidt sukker inden du sætter dem til tørring det karamelliserer.
  • Sæt tomaterne i ovnen. Start med at sætte ovnen på 100 grader og skru op lidt af gangen til 120 grader, hvis der ikke sker nok. Tomaterne må ikke blive brune, så er der for varmt.
  • Læg tomaterne i et tætlukket glas, så kan de holde sig længe.

Forberedelsestid: 15 minutter

Bagetid: 240 minutter

Kalorier: 150