10 gode råd til haven i august

August er typisk en god måned at anlægge græsplæne i. Det er også tid til beskæring af en række træer og bærbuske. Læs her, hvad du bør ordne i haven i august.

Skærmlilje i blomst. 10 gode råd til haven i august
Agapanthus eller skærmlilje blomstrer netop nu. Eminent til store krukker. Skal opbevares frostfrit. Fås også med hvide blomster.
 1. Anlæg græsplæne og plant stedsegrønne planter
  Lige nu er jordtemperaturen årets højeste, og det giver hurtig frøspiring og dannelse af nye rødder. Årets bedste tidspunkt til anlæg af græsplæner og plantning af stedsegrønne planter.
  LÆS OGSÅ: Ny græsplæne

 2. Beskær ahorn, birk, valnød
  August er det bedste tidspunkt for større beskæring af ahorn, birk og valnød.
  LÆS OGSÅ: Beskæring af træer og buske

 3. Udluft drivhuset
  Sørg sommeren igennem for god udluftning i drivhuset for at begrænse diverse svampesygdomme. Fjern evt. overflødige blade fra tomatplanter, så solen kan nå tomaterne.
  LÆS OGSÅ: Sådan overlever dit drivhus din ferie

 4. Klip de visne roser af
  På den måde kan du nå at få flere blomster resten af året. Vand klatreroser tæt på murværket, da der her ofte er meget tørt. Roser, som tørster, får lettere sygdomme som fx meldug og rosenstråleplet.
  LÆS OGSÅ: Pas dit rosenbed og få store, flotte roser

 5. Høst og opbevar æbler
  Pluk æbler, når de er modne. Put de, du ikke spiser, i kasser, og stil dem et fugtigt og køligt sted med så meget luftcirkulation rundt om som muligt, evt. på nordsiden af huset, og sørg for god overdækning, så kasserne holdes tørre i regnvejr.
  LÆS OG SE: Hvornår er æbler modne?
  LÆS OG SE: Sådan gemmer du havens æbler og pærer
 6. Beskær kirsebær- og blommetræer
  Når du har plukket kirsebær og blommer, kan du beskære og udtynde i træet, hvis det er nødvendigt.
  LÆS OGSÅ: 10 gode råd om kirsebær-, blomme-, morel- og mirabelletræer

 7. Beskær bærbuske
  Klip gamle grene på ribs, solbær, hindbær og stikkelsbær af helt nede ved jorden - det giver flere bær næste år.
  LÆS OGSÅ: Få flere bær næste år –- klip grenene i højsommeren

 8. Plant jordbær
  Fra ca. 15. august kan du plante nye jordbærplanter ud (fra udløbere), så får du et væsentligt større udbytte næste år. Der dannes hurtigt nye rødder og kraftigere planter.
  LÆS OGSÅ: Plant jordbær i august og få flere jordbær

 9. Hold øje med kartoffelplanterne
  Ser kartoffelplanterne meget visne ud, kan det være tegn på kartoffelskimmel. Fjern alt det overjordiske af planten og brænd det. Kartoflerne nede i jorden tager ikke skade, hvis bladene fjernes. De vokser dog heller ikke mere uden top.
  LÆS OGSÅ: Sådan undgår du kartoffelskimmel

 10. Bekæmp bladlus
  Større bladlusangreb kan fjernes og reduceres ved at sprøjte med en kraftig kold vandstråle. Husk også bladundersiderne.
  LÆS OGSÅ: Sådan slipper du af med bladlus i haven


Få styr på de vigtigste opgaver i dit hus og have

Det er vigtigt at holde styr på, hvilke opgaver du skal lave i hus og have, så du undgår besvær og store ekstra-regninger. Med Bolius’ app Husets Kalender kan du nemt holde overblikket.

Hver måned har vores fageksperter udvalgt 3-6 vigtige opgaver. Vi viser dig, hvordan du løser dem, og hvor vigtige de er – og så er appen endda gratis og reklamefri.

Download appen i dag, og gør dit liv som boligejer nemmere.

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab