10 gode råd til haven i august

August er typisk en god måned at anlægge græsplæne i. Det er også tid til beskæring af en række træer og bærbuske. Læs her, hvad du bør ordne i haven i august.

Skærmlilje i blomst. 10 gode råd til haven i august

Agapanthus eller skærmlilje blomstrer netop nu. Eminent til store krukker. Skal opbevares frostfrit. Fås også med hvide blomster.

1. Anlæg græsplæne og plant stedsegrønne planter
Lige nu er jordtemperaturen årets højeste, og det giver hurtig frøspiring og dannelse af nye rødder. Årets bedste tidspunkt til anlæg af græsplæner og plantning af stedsegrønne planter.

LÆS OGSÅ: Ny græsplæne

2. Beskær ahorn, birk, valnød

August er det bedste tidspunkt for større beskæring af ahorn, birk og valnød.

3. Udluft drivhuset

Sørg sommeren igennem for god udluftning i drivhuset for at begrænse diverse svampesygdomme. Fjern evt. overflødige blade fra tomatplanter, så solen kan nå tomaterne.

4. Klip de visne roser af
På den måde kan du nå at få flere blomster resten af året. Vand klatreroser tæt på murværket, da der her ofte er meget tørt. Roser, som tørster, får lettere sygdomme som fx meldug og rosenstråleplet.

5. Høst og opbevar æbler
Pluk æbler, når de er modne. Put de, du ikke spiser, i kasser, og stil dem et fugtigt og køligt sted med så meget luftcirkulation rundt om som muligt, evt. på nordsiden af huset, og sørg for god overdækning, så kasserne holdes tørre i regnvejr.

6. Beskær kirsebær- og blommetræer
Når du har plukket kirsebær og blommer, kan du beskære og udtynde i træet, hvis det er nødvendigt.

7. Beskær bærbuske

Klip gamle grene på ribs, solbær, hindbær og stikkelsbær af helt nede ved jorden - det giver flere bær næste år.

8. Plant jordbær

Fra ca. 15. august kan du plante nye jordbærplanter ud (fra udløbere), så får du et væsentligt større udbytte næste år. Der dannes hurtigt nye rødder og kraftigere planter.

9. Hold øje med kartoffelplanterne
Ser kartoffelplanterne meget visne ud, kan det være tegn på kartoffelskimmel. Fjern alt det overjordiske af planten og brænd det. Kartoflerne nede i jorden tager ikke skade, hvis bladene fjernes. De vokser dog heller ikke mere uden top.

10. Bekæmp bladlus
Større bladlusangreb kan fjernes og reduceres ved at sprøjte med en kraftig kold vandstråle. Husk også bladundersiderne.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab