19 smarte senge der sparer plads på børneværelset

Indbyggede skriveborde, garderobeskabe og sågar gæstesenge er smart på børneværesler, der derfor ikke behøver være kæmpe store - men funktionelle og forandringsparate. Her er 19 spændende modeller.

Hvis kvadratmeterne er få og børnene mange, så er det en god ide at gå efter en pladsbesparende seng til børneværelset. Køjesenge er en oplagt mulighed, især hvis flere børn skal sove på det samme værelse, men kan også være en god ide, hvis ens barn ofte har overnattende venner. Der er modeller til enhver pengepung. IKEA har en særdeles prisstærk model kaldet TUFFING til 699 kroner, mens man i den anden ende af prisskalaen finder Lollisoft til 23.998 kroner fra Smart Rooms. Den kan så også noget, de færreste køjesenge kan, nemlig klappes op af væggen, når den ikke er i brug, så den stort set intet fylder.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed i legehuset

Køjeseng til børneværelse

En køjeseng udformet som en brandbil til børn med hede drømme om en karriere som ildebrandsbekæmper. Mange flotte detaljer som blå blink på taget, sidespejle og rat. Sengen leveres med integrerede LED-lys, der kan betjenes med en tænd/sluk-knap. Sengen kan bære 100 kg, så forældre kan også lege med. Foto: MM-Konsol

En højseng med forskellige indbyggede funktioner er et andet alternativ, der sparer gulvplads. Mange modeller har indbyggede skriveborde, nogle har også garderobeskabe og andre igen har gæstesenge, som kan trækkes frem, hvis børnene har venner, der skal overnatte.

Nogle køjesenge/højsenge er udstyret med stiger, mens andre har trappetrin, der gør det nemmere at klatre op i sengen, men disse tager som regel også mere plads. Til gengæld er der ofte indbygget opbevaringsplads i disse trapper.

Til mange køjesenge og højsenge kan der købes forskelligt tilbehør, såsom rutsjebaner, belysning, skuffer, hylder og forhæng. Sidstnævnte er geniale til at skabe en hulestemning og samtidig sikre lidt privatliv.

Hvis I har lavt til loftet, kan et alternativ til en køjeseng være en briks med en indbygget udtrækseng. Brikse med opbevaringsplads i form af skuffer og hylder er også særdeles velegnede til børneværelser med lidt plads. Skufferne er oplagte til opbevaring af sengetøj eller legetøj.

LÆS OGSÅ: Børnesikker bolig

Hvilke seng skal jeg vælge til børneværelset

Hang Out sengen er ikke kun til søvn, men også til leg. Den leveres som standard med en indvendig stige, så børnene kan komme op i legetårnet fra sengen. Med sengen følger en standard lamelbund til den nederste seng, massiv bund til den øverste seng, bagsiden af den øverste del er beklædt med koksgråt stof, indvendig stige og plade til opgang fra den nederste seng. Foto: Lifetimekidsrooms

Sikkerhed skal der til

Vær opmærksom på, at den øverste seng i en køjeseng/højseng ikke anbefales til børn under seks år på grund af risikoen for faldskader. Sørg desuden for at der er sengeheste på alle sider af den øverste køje for at undgå faldulykker. Hvis sådanne ikke er indbyggede eller følger med, kan man ofte tilkøbe dem samme sted, som man køber sengen.

Det er en god ide at placere en lampe tæt på stigen/trappen. Det vil gøre det både tryggere og mere sikkert at klatre op og ned, når mørket er faldet på.

Inden du køber en køjeseng eller højseng, så tjek hvad producenten af den pågældende model anbefaler med hensyn til loftshøjde. Der bør minimum være mellem 60 og 90 cm mellem madras og loft, så man undgår at banke hovedet op i loftet, når man sætter sig op.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab