2 eller 3 lags energi ruder til 70'er villa

Hejsa

Jeg står og skal have skiftet vinduer på en villa fra 1976. Jeg har søgt nettet tykt og tyndt om emnet. Men syntes ikke rigtig jeg bliver klogere.

Jeg er klar over, at en 3 lags energi rude selvfølgelig er bedre end en 2 lags. Men kan den merudgift svare sig i ældre huse?

Vinduer er jo et af de meget svage punkter i energiskærmen, så vil gerne have en god løsning, men omvendt er det også tåbeligt at "overisolere" hvis varmen blot fiser ud et andet sted.

Sammen med skift af vinduer, så efterisolerer jeg også loftet 0p til 300 mm samt skifter dampspæreren.

Hulmuren er allerede isoleret.

Håber i kan hjælpe mig lidt i beslutningen om 2 eller 3 lag.

På forhånd tak =)

Anders W.

Hej Anders

Det er som du lidt selv siger, at naturligvis isolerer trelags glas bedre end to lag. Rentabiliteten, eller tilbagebetalingstiden er længere, og merudgiften til det sidste lag glas vil være længe om at blive tjent hjem. Et bud er mellem 10-15 år.

Du kan sammenligne det lidt med, om man skal efterisolere loftet op til 300 mm eller 400 mm. 400 mm isolerer bedre, men forskellen på 300 eller 400 mm er meget lille. Men vil man huset og ens energiregning det godt, så gir man den naturligvis fuld skrue.

Gir det mening?
Prøv at få nogle tilbud på trelagsglas, og så sammenlign prisforskellen.
Rent komfort og indeklimamæssigt kan der være en mærkbar forskel, især når man snakker om store vinduespartier, og/eller hvis man har gulvvarme.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab