Mange vælger at holde badeværelset fri for stueplanter. Det er ofte et af boligens mørkeste rum, der kan være varmt, og ofte er der fugtigt.

Og det er ikke de ideelle vækstbetingelser for en stueplante.

Men det kan sagtens lade sig gøre at få et grønt badeværelse alligevel, fortæller haveekspert Jesper Carl Corfitzen. Han har udvalgt 5 grønne, nemme, skyggetålende, mørketålende og hårdføre planter og blomster, der passer perfekt til et badeværelse.

5 planter til badeværelset

1) Flamingo-blomst (Anthurium)

– Det er en plante, jeg selv bruger på mit badeværelse. Nogle gange glemmer jeg at vande den. Den har på et tidspunkt stået uden vand i fire uger. Så bliver den lidt tør, og bladene lægger sig ned, men det kan den sagtens overleve. Derfor er den god til badeværelset, siger Jesper Carl Corfitzen.

2) Hjertefilodendron (Philodendron scandens)

– Det er en god plante til badeværelset, fordi den tåle mørke og hårde vækstvilkår i det hele taget. Det er en klatrende plante, så den egner sig godt til reolen eller lignende.

3) Husløg (Sukkulenter)

– Sukkulenter er generelt en god type plante til badeværelset. Den tåler udtørring, kræver ikke meget plads, og der skal meget til at slå den ihjel. Derudover er de billige at anskaffe sig, så hvis der skulle ryge en, koster det ikke så meget at erstatte den.

4) Kaktusser

– De fleste kaktusser gør sig godt i badeværelsesmiljøet. De giver karakter til rummet, og de kan tåle lange perioder uden vand. Derudover kan de udnytte den høje luftfugtighed i badeværelset.

Men tjek, om du har plads til det. Det er ikke sjovt at gå ind i en kaktus..

5) Zamioculcas zamiifolia

– Det er en grøn og glansfuld plante, der næsten ikke er til at slå ihjel. Er du nybegynder, går du ikke galt i byen med denne plante. Den tåler lidt af hvert, og glemmer du en uges vanding, så dør den heller ikke af det.  

Sådan passer man planter på badeværelset

Tommelfingerreglen er, at dine planter skal vandes én gang om ugen. Det er bedre at vande grundigt én gang end at vande lidt flere dage om ugen.

I vinterhalvåret kan du nøjes med at vande hver anden uge.

For at være sikker på, at planten får tilstrækkeligt med vand, kan du sænke planten ned i en spand med vand. Når der ikke kommer flere luftbobler op til vandoverfladen, så har planten fået nok vand. Det tager typisk 20-30 sekunder.

Det er også en god idé at gøde dine planter. Det behøver du dog ikke gøre hver gang. For at give dine plante de bedste vækstbetingelser kan du bruge flydende blomstergødning med mikronæring. Det giver planterne de grundstoffer, som mulden ikke kan tilføre planten.

Hvad koster planter til badeværelset?

Priserne varierer alt efter størrelse, men de fleste planter kan købes for 50-70 kr. i snit. De fleste altanplanter er dog lidt dyrere og kan typisk købes for 70-160 kr.

Ofte har supermarkederne et godt udvalg af planter, mens havecentre og blomsterforhandlere sælger de mere sjældne planter.