8 gode råd om soveværelset

Hvilket gulv egner sig bedst til soveværelset? Og hvilken temperatur bør soveværelset have? Læs 8 gode råd til et bedre soveværelse her.

seng i soveværelse

Der bør der ikke stå skabe, reoler og kommoder direkte op ad soveværelsets ydermur. Læs hvorfor i artiklen. Foto: Christina Kayser Onsgaard

1) Luft soveværelset ud med gennemtræk morgen og aften i minimum 5-10 minutter - sommer og vinter. Vinduet i soveværelset skal ikke stå åbent hele tiden, men der skal luftes ud med gennemtræk, så alt luften i rummet udskiftes.

2) Opvarm om dagen soveværelset til samme temperatur som boligens øvrige rum, 20-22 grader.

3) Hvis der dannes dug eller kondens på ruden i soveværelset i løbet af dagen, er luften for fugtig, og rummet for koldt. Luft ud, luft de fugtige dyner og puder og skru op for varmen, hvis der er dug på indersiden af vinduet.

4) Da soveværelset ofte er køligt om natten, og luften tilføres en del fugt fra de sovende i løbet af natten, bør der ikke stå skabe, reoler og kommoder direkte op ad ydermuren, da der vli komme kondens. Hvis der ikke er fri luftcirkulation bag inventaret er der stor risiko for, at der kommer skimmelsvamp på vægge bag skabet eller på bagsiden af skabet.

5) Vælg et hårdt gulv, som fx trægulv eller linoleum, i soveværelset, frem for et gulvtæppe. Hårde gulve er nemmere at rengøre, og selv om gulvtæpper kan være behagelige, kan de indeholde meget støv, fugt og snavs, som kan påvirke indeklimaet negativt.

6) Hold soveværelset ryddeligt og rent

7) Undgå elektronik som tv, pc og printer i soveværelset, da de afgiver kemiske stoffer, som kan belaste kvaliteten af indeklimaet.

8) Hav ikke soveværelse i kælderen. Det er ulovligt i stort set alle kældre, bl.a. fordi, det er vanskeligt at etablere er godt og sundt indeklima, der gør det usundt at sove i kælderen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab