Alger og mos på stråtage

Jeg vil gerne vide, hvorledes jeg fjerner alger og mos på ståtage. Hvilke midler findes ?

Jer har hørt, at der kan bruges jernvitriol eller kobbervitriol, men jeg ved ikke om det er rigtigt. hvis det er, hvilket blandingsforhold skal så anvendes ?.

Skader det kobber eller zink. Jeg har i dag 4 læmure, hvor regnvandet fra taget løber ned over. De er i dag beklædt med kobber, men jeg påtænker, at ændre dette til zink.

De tækkere jeg kender, anbefaler ikke at man ”behandler” taget imod alger og mos på taget. Højst en ”mekanisk afrensning” hvor man fjerne større mosmængder med hænderne. Af sammen grund kender jeg ikke disse behandlinger med jernvitriol eller kobbervitriol, og ej heller blandingsforhold.

 

Men jo, jeg kunne klart forstille mig at dette vil give plamager eller lign. på andre metalbygningsdele – så igen, hold dig fra disse midler.

 

Der findes dog andre løsninger som skulle være mere lovende, eksempelvis ved at lægge kobber i rygningen – læs denne artikel på bolius.dk ­- www.bolius.dk/alt-om/tag/artikel/kobberrygning-mod-alger-paa-taget/

 

Se også tidligere svar vedr. stråtage - www.bolius.dk/raadgivning/spoerg-eksperten/ekspertsvar/artikel/bekaempelse-af-mos-og-lav-paa-straatag/

 

Med venlig hilsen

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab