Bambusgulv - tåler det gulvvarme?

Hej Bolius

Vi har påtænkt at ligge bambusgulve oven på gulvvarme (betongulv med vandrør), men jeg ved ikke hvordan bambus arbejder sammen med gulvvarme, og hvor påvirkelig er det for fugt (gulvvask)?

Hvis gulvbrædderne er tykke sker der så et varmetab eller tager det blot længere tid før en varmeregulering mærkes?

Hej med jer

Der findes masser af gulve, uagtet om det er bambus, eg eller fyr, som enten kan tåle gulvvarme eller ikke kan tåle gulvvarme.
Der er meget stor forskel på typer af gulvene, (massiv, lamelparket eller laminat), og uagtet hvilken træsort som I kigger efter, skal det kunne tåle de ting som du remser op, hhv. gulvvarme og gulvvask. Det kan de fleste gulve i dag også.

Hvis gulvbrædderne er tykke, så vil det have en lille indflydelse på gulvvarmens fordeling. Træ er jo isolerende, (en lille smule) og derfor vil tykke brædder også ”holde lidt igen” på varmen. Det er så også typisk de massive og tykke brædder/planker som ikke kan tåle gulvvarme. Massivt træ reagerer og bevæger sig meget udfra temperatur og fugtforhold.

Men når det er sagt, så skal gulvvarmen nok virke som opvarmning, ligesom I også ville kunne mærke gulvet som varmt, på trods af bambus eller tykke brædder.

Håber svaret kan bruges.

 

 

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab