• Fjern alle små spirer, inden de vokser sig store og danner stærkt rodnet. Vær grundig mellem fliserne, i blomsterbedet og på græsplænen. Ned på knæ og hænderne i jorden.
  • Grav køkkenhaven igennem med en havegreb. En spade eller skovl kan skære for mange rødder over, hvilket blot spreder ukrudtsplanterne.
  • Fjern alle rødder fra skvalderkål, kvikgræs, agersnerle mm. Fræs dem ikke væk – så spreder du blot deres rødder, og de kan spire igen.

TIP! til blomsterbedet

Undgå bare pletter i bedet og plant et tæt bunddække mellem stauderne. Dæk evt. bar jord med barflis, træflis eller bunddækkeplanter.

  • Fej fugerne med en stiv kost en gang om ugen i tørvejr. Det fjerner ukrudtet og holder både nye frø og andet skidt væk. Fyld fugerne op med fugesand.
  • Lug med en fugerenser, en kniv eller en stålbørste, hvis ukrudtet allerede har sat sig godt fast. Gør det lige efter regn, hvor jorden er blød og ukrudtet let at trække op.

TIP! Brug kogende kartoffelvand

Hæld kogende kartoffelvand på ukrudt tæt på huset. Men husk, salt fra vandet kan skade betonfliserne.

  • Brug ukrudtsbrænderen, hvis du har store flisearealer, selvom du ikke slipper for at gøre dette flere gange om året. Vær opmærksom på, at mange brande opstår ifm. brug af ukrudtsbrænder.

Bemærk! Sprøjtemidler er skidt for grundvandet, og derfor bør du undgå at bruge dem i din have. Vælger du alligevel at anvende et ukrudtsmiddel, bør du behandle hver enkelt plante og ikke sprøjte ud over store områder. Følg desuden producentens anvisninger nøje.

Se her, hvordan du fjerner ukrudt mellem fliserne

Tip! Begræns ukrudt for fremtiden

Hold ukrudtet nede løbende. Det er nok det eneste råd at give – med mindre du skal vælge ny belægning til fx en terrasse. Tænk da over valg af fliser, fugernes bredde, brug af ukrudtsdug underneden, valg af fugemateriale og evt. plantning af fugeplanter mellem fliser.

Tip! Har du perlesten?

Riv perlestene igennem en gang om ugen, så du forhindrer en del ukrudtsfrø i at vokse sig store.

Skal du anlægge nyt grusområde, så overvej en ukrudtsdug eller fibertexdug underneden, der kan begrænse den værste ukrudt.

Overvej også størrelsen af småsten. Jo mindre sten, jo nemmere kan ukrudtet vokse frem.

Hvad synes du om Husets Kalender?

Vi arbejder løbende på at gøre Husets Kalender bedre, så du som bruger får endnu mere ud af appen. I den forbindelse vil vi bede dig om at svare på dette korte spørgeskema.

På forhånd tak

Deltag i undersøgelsen