I begyndelsen og midten af foråret begynder de små dræbersnegle at dukke frem, og det er nu, det er mest effektivt at bekæmpe dem, inden de begynder at formere sig og lægge æg. De unge snegle har overvintret og dukker frem fra deres gemmesteder i kompostbunker og lignende, så snart temperaturen kommer op på 8-10 grader.

Sådan slipper du af med dræbersneglene

Her er nogle forskellige metoder til at finde og fjerne dræbersnegle fra din have.

 • Tjek sneglens yndlingsskjulesteder
  Det kan fx være: kompostbunken, brændestablen, tæt bunddække, gamle træstubbe.
 • Lav kunstige skjulesteder
  Skab kunstige skjulesteder, som kan lokke sneglene til, så du kan indsamle dem. Du kan fx bruge en fugtig avis, en flamingokasse, en plastiksæk eller et gammelt bræt.
 • Brug en ølfælde
  Snegle elsker ølduft. Husk blot, at det er ulovligt at aflive dyr, herunder også snegle, ved drukning. Så bruger du en ølfælde som lokkemiddel, skal den indrettes sådan, at sneglene ikke drukner i øllet.
 • Gå på sneglejagt 2-3 gange hver uge
  Vær ihærdig med at indsamle dræbersnegle, særligt fra marts, hvor sneglene så småt begynder at dukke op, hvis det er lunt, og til august, hvor de typisk begynder at lægge æg.
 • Gør fælles front med naboerne
  Det er en god idé at aftale med naboerne, at I bekæmper dræbersneglene sammen. Sneglene kan hurtigt vandre fra have til have, og så er dit arbejde spildt.

TIP

Du kan kombinere din forårsindsats med at indsamle sneglenes æg i september. Det kan du læse mere om her

Sådan afliver du dræbersneglene

Du kan aflive dræbersneglene ved at klippe eller hakke dem over med en spade. Snittet skal helst lægges lige bag sneglens hoved, så dør den hurtigt.

Du kan også samle sneglene i en spand og hælde kogende vand over. Vandet skal dog være spilkogende, så sneglen dør med det samme og ikke ved drukning.

Det er en god idé at bruge handsker eller en gribetang, når du indsamler sneglene, da deres slim kan være fuld af bakterier.