Beskyt køkkenhaven mod dræbersnegle med et sneglehegn

Et sneglehegn kan forhindre dræbersnegle i køkkenhaven. Du kan enten købe et eller lave det selv. Læs hvordan her.

Du kan selv lave et sneglehegn. Det kan fx laves af tynde metalplader, som du bukker i en vinkel på 45-55 grader, så der dannes en kant, der fra siden ligner et 1-tal. Det lille tag skal være ca. 6 cm bredt og vende mod det sted, hvor sneglene kommer fra.

LÆS OGSÅ: Dræbersnegle

Du kan forhindre dræbersnegle i at komme ind til dine grøntsager, bær og urter ved at sætte et sneglehegn op omkring køkkenhaven.

Du kan enten lave sneglehegnet selv eller købe det færdigt.

Hvordan laver jeg et sneglehegn?

For at lave et sneglehegn selv skal du bruge tynde metalplader, som du bukker i en vinkel, så der kommer et lille tag, som ligner et 1-tal set fra siden. Det lille tag skal være ca. 6 cm og vende mod det sted, hvor sneglene kommer fra.

Sneglehegnet skal være ca. 30 cm højt, og heraf skal de 10 cm af hegnet graves ned i jorden.

Hvad koster et sneglehegn?

Et færdigt sneglehegn kan købes flere steder bl.a. på internettet - søg på "sneglehegn" på Google, så dukker en del leverandører frem.

Et sneglehegn koster typisk fra 50 til 80 kr. pr. meter.

QUIZ: Hvor god er du til at bekæmpe dræbersnegle?

Er du ekspert i at bekæmpe dræbersnegle? Test dig selv med 6 spørgsmål, og bliv klogere på, hvor god du egentlig er til at bekæmpe dræbersnegle.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab