Bier skulle jages væk med ukrudtsbrænder

Svoger ville jage bier væk fra tagudhæng med ukrudtsbrænder. Det var ikke en god idé.

Svogeren fik has på bierne med ukrudtsbrænderen, men der var lige noget, han ikke havde tænkt på.

Svogeren fik has på bierne med ukrudtsbrænderen, men der var lige noget, han ikke havde tænkt på. Illustration: Lars Andersen

Min svoger bor i et helt almindeligt parcelhus, og opdagede på et tidspunkt en bikube under tagudhænget.

Hvordan får jeg de arrige bier væk, tænkte han, og fik så en lys idé:

Jeg BRÆNDER dem sgu væk med gasbrænderen! - altså den man normalt bruger til at brænde ukrudt væk med.

Jagt på bier gav brand- og vandskade

Som tænkt, så gjort. Frem med ukrudtsbrænderen og WOUH!, det virkede, bierne flygtede til alle sider (også uden at min svoger blev stukket), så planen var jo en succes.

Problemet var nu ’blot’, at der var ild i udhænget! Mon ikke bierne har grinet godt ved synet af min svoger, som med haveslangen forsøgte at slukke ilden? Det gav endnu et problem i form af fugtskade i tagrummet.

P.S. Ilden blev slukket relativt let, uden yderligere skader. Og bierne kom ikke igen.

Send din sjove gør det selv-historie til os

Har du lyst til at fortælle om dine eller andres ikke så vellykkede projekter i hus og have, så send historierne til os. Alle historier, der bliver offentliggjort på Bolius.dk, præmieres med 2 flasker rødvin.

Gør det selv-historierne skal være sjove og må ikke ende med alvorlig personskade. Historierne kan både være noget, du selv har gjort, har oplevet, eller har fået fortalt fra fx familie, venner og bekendte eneste betingelse er, at de skal være sande.

Historierne bliver løbende bragt på Bolius.dk og i Bolius Nyhedsbrev. De bringes anonymt og vil blive ledsaget af en sjov tegning.

Sådan gør du

  • Send din historie til kgr@bolius.dk og skriv ”Gør det ikke selv” i emnelinjen.
  • Husk både at fortælle, hvad der skete, og hvordan det endte.
  • Skriv dit navn og adresse, så vi kan sende de 2 flasker rødvin til dig.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab