Jespers Hjørne

Jeg har et mangeårigt, indgående kendskab til havebrug og landskabsarkitektur og har særligt kendskab til dyrkning og anvendelse af havens planter. Jeg vil blogge om havelivet og glæden ved uderummet, som skal hænge sammen og afspejle den enkelte haveejer.

Genbrug dit regnvand til frodig vandgrøft

Genbrug dit regnvand til frodig vandgrøft

søndag 25. juni 2017

Regnvand behøver ikke at forsvinde ned i kloakken. I min have blev det udnyttet til en faskine, en vandgrøft og et regn- og sumpbed med masser af planter.

Bind dine egne kranse og guirlander og drop fakeriet

Bind dine egne kranse og guirlander og drop fakeriet

fredag 16. december 2016

Vi kan få alt i plastic nu om dage. Det er nemt og praktisk og kan genbruges fra år til år. Men spørger du mig, så får man ikke samme tilfredsstillelse, som når du bruger naturens eget skatkammer og...

Sådan laver du mosbolde

Sådan laver du mosbolde

torsdag 8. december 2016

Saml mos i skoven eller parken og bind det om planternes rødder med jord, så får du en dekorativ jule-mosbold. Nem og hyggelig at lave sammen med ungerne.

Lav dit eget julehjerte i gran

Lav dit eget julehjerte i gran

torsdag 24. november 2016

Julehjerter hører ikke kun til i de varme stuer. Med lidt gran kan du selv lave et fint julehjerte, som elegant dekoration til vinterhaven og et hyggeligt indslag under forskellige vejrtyper.

Pynt op til jul fra havens og naturens eget skattekammer

Pynt op til jul fra havens og naturens eget skattekammer

torsdag 17. november 2016

Julen står for døren og vi er mange der skal i gang med, at lave diverse dekorationer og pynte op til jul. Men det behøver ikke koste alverden, for det handler om, at bruge fantasien og benytte sig...

Skovhaven i parcelhuskvarteret

Skovhaven i parcelhuskvarteret

tirsdag 1. november 2016

Ofte fælder vi træerne når de bliver for store eller helt undlader at plante. Men skal du være med på noderne, så skab din egen lille skov i baghaven med buske og træer og få naturen helt ind af...

Om bloggeren

Jesper Carl Corfitzen

 

  • Jeg har rådgivet i havebrug i mange år og ved derfor, hvilke udfordringer havelivet kan give anledning til – om så det gælder plantesygdomme, opbygning af haven eller plantesammensætninger.
  • Jeg har tidligere arbejdet som gartner i Kgl. Haver, kirkegårde, havecentre og planteskoler. Med en kreativ sjæl og en fortid som blomsterdekoratør har jeg deltaget på mange havemesser og events og har i en årrække fungeret som havefaglig leder og rådgiver i Haveselskabet.
  • Udover at være haveekspert er jeg foredragsholder og havebogsforfatter og har deltaget i en bred vifte af medier, radio og tv.
  • Jeg håber gennem bloggen at kunne inspirere og hjælpe dig med din have.

    Bolius - et helejet Realdania selskab