Antallet af indbrud i Danmark skal ned

Der sker flere end tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i vores nabolande, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg.

Derfor lancerer TrygFonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) nu indsatsen Bo trygt! med en målsætning om at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 29.000 til under 10.000 om året.

Kun hvert 12. hus i Danmark er godt eller meget godt sikret mod indbrud, mens to tredjedele af husenes sikringsniveau vurderes som meget usikker eller mindre sikker.

Bo trygt! vil tage fat i problemstillingen omkring forebyggelse af indbrud fra alle sider. Der vil både være fokus på, hvad du selv kan gøre og mulige strukturelle ændringer i samfundet.

Antallet af indbrud kan bl.a. reduceres ved at bruge erfaringer fra udlandet kombineret med forskning om og test af effekten af forskellige indgreb, øge antallet af nabohjælpere og gøre dem mere aktive, øge andelen af husstande, der har skalsikret deres hus, se på de positive erfaringer, der er i udlandet med bl.a. certificeringsordninger til produkter, som beskytter mod indbrud i private hjem, nedbringe antallet af solgte hælervarer og reducere antallet af dømte indbrudstyve, der begår indbrud igen.

De to mest effektive og veldokumenterede midler til forebyggelse af indbrud i boliger er skalsikring, hvor man forstærker døre, vinduer, låse og mure, så det bliver sværere for tyven at bryde ind og organiseret nabohjælp. Nabohjælp, hvor naboer hjælper hinanden med at holde øje med mistænkelige personer og aktiviteter i området, kan forebygge op mod hvert femte indbrud.

På botrygt.dk kan du få hjælp til og viden om, hvad du kan gøre for at sikre din bolig mod indbrud.

Anmeldte indbrud Kilde: Beregninger foretaget af DKR, på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.
2017 2015 2013 2011 2009 2007 2005 2003 2001 1999 1997 1995 10.000 30.000 50.000
Vis mere

Gratis indbrudstjek

Bestil et gratis
indbrudstjek

Med et gratis indbrudstjek foretaget af en låsesmed, der er medlem af Låsesmede Foreningen, kan du få tjekket, hvor indbrudssikre dine vinduer, døre og låse er, og få vejledning om, hvordan du kan hindre indbrud i dit hjem.

Hvad har andre gjort?

Hanne
sikrede
sit hus

Hanne Kaufmann fra Nordsjælland har flere gange haft indbrud og indbrudsforsøg. I dag holder hun tyvene væk med specielle vinduer, lås på havedøren, lys-sensorer og nabohjælp.

Gode råd

7 gode råd
mod indbrud
i sommerferien

Få dit hus og have til at se ud som om, der er nogen hjemme, bed naboen om hjælp og sæt en hængelås på skuret.

Nabohjælp

Sådan sikrer
du din bolig
sammen med
dine naboer

I kampen mod indbrudstyvene skal beboerne i dit nabolag stå sammen. Nabohjælp er et af de mest effektive værn mod de mange indbrud, som hvert år begås i Danmark.

Læs mere

Indbrudssikring

Sådan undgår du indbrud i din bolig

Mange indbrud

Læs mere

Undgå indbrud

Læs mere

Forstyr tyven

Læs mere

Snyd tyven

Læs mere

8 råd til ferien

Læs mere

Hvad stjæler tyven?

Læs mere

Hvor kommer tyven ind?

Læs mere

Hvornår kommer tyven?

Læs mere

Døre

Læs mere

Låse

Læs mere

Vinduer

Læs mere