Byg dit eget insekthotel i haven

Insekter er vigtige i haven, da de bestøver blomster, er føde til fx fugle og pindsvin og er med til at forøge biodiversiteten i din have. Men de behøver ikke summe om havebordet. Byg et insekthotel bagerst i haven - og få både fred ved havebordet og bestøvede blomster.

Insekter i haven er et nødvendigt onde - de er dels en vigtig del af fødekæden, men insekterne bestøver blomster og frugttræer, så du får blomster og frugter i haven. Men insekter er irriterende, når de summer omkring havebordet eller kravler op på dig, når du tager en lur i solen.

Bygger du dit eget insekthotel, tiltrækker du dels forskellige insekter - og du kan placere hotellet bagerst i haven, så du får fred på terrassen. Her er brugt materialer for cirka 400 kroner.

Se, hvordan du gør her

Videoguide: Byg et insekthotel

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab