Byggegrunde sættes ned i pris

Kommune sænker pris på 63 byggegrunde i Nordsjælland med 150.000 kr. Kun én grund solgt siden maj.

Boligpriserne har været faldende i hovedstadsregionen i et stykke tid, og nu sættes priserne på byggegrunde også ned. Frederiksværk-Hundested Kommune har valgt at sænke prisen på 63 grunde ved Kregme med 150.000 kr., så de nu koster 1.345.000 kr., skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker for at sætte gang i salget. Blot én grund er blevet solgt, siden byggegrundene blev sat til salg i maj.

- Vi er ikke bange for, at der ikke kan sælges grunde mere, og vi tror på, at det er den rigtige pris. Og det er attraktivt for en byggegrund, siger direktør i Frederiksværk-Hundested Kommune, Svend-Erik Nielsen, til Frederiksborg Amts Avis.

Huspriser er faldet i Region Hovedstaden

Prisreduktionen er blot et af de seneste tiltag for at sætte gang i boligsalget i hovedstadsområdet. Tidligere er prisen på både nye huse og projektlejligheder sat ned, og firmaer har tilbudt købere at betale dobbelt husleje, hvis køberne ikke får solgt deres egen bolig, inden de rykker ind i det nye hus eller lejlighed.

Også huspriserne og priserne på lejligheder i hovedstadsområdet er generelt faldet. Ifølge Homes husprisindeks er huspriserne faldet med otte procent i Region Hovedstaden siden slutningen af 2006. Priserne på ejerlejligheder er røget ned med 14 procent, siden de toppede for et år siden.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis torsdag 18. oktober

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab