Da drivhuset skulle over taget

Far gad ikke skille drivhuset helt ad, da det skulle flyttes, og ville derfor fragte det over taget. Men det gik ikke som håbet.

Illustration: Lars Andersen

Min far ville flytte sit drivhus fra en lukket gårdhave og om på sydsiden af huset. For at slippe for det store arbejde at skille drivhuset ad, besluttede han sig for at nøjes med tage ca. halvdelen af glasset ud af drivhuset og så bære det over taget i stedet for.

Så da min bror en lørdag havde flere af sine venner med hjemme, syntes min far, at nu var den rigtige bemanding til stede, så et lidt hjemmelavet stillads og et par stiger blev sat op, så de kunne komme op på taget.

På taget med et drivhus i hænderne

Alle mand tog fat, og det lykkedes med møje og besvær at komme op på taget, og så begyndte vandringen ellers op mod tagryggen. Drivhusets rammer og glas knagede en del, men fremad gik det.

Den store balancekunst var i gang, for min far havde givet strenge instrukser om, at alle skulle træde på tagpladernes samlinger, for ikke at gå igennem taget.

Far brasede gennem taget

Da de nåede til tagets top, tog vinden fat i drivhuset – mandskabet vaklede, og flere slap drivhuset og tog flugten. Min far hujede og forsøgte snart som ene mand at få alle på deres pladser igen, men i stedet mistede han balancen og trådte udenom tagpladernes samlinger, så han brasede lige igennem en tagplade, drivhusets ramme ramte taget, og glas sprængte itu.

Drivhuset kom over på sydsiden, men ikke i et stykke ;-)

LÆS OGSÅ: Tagformer

Send din sjove gør det selv-historie til os

Har du lyst til at fortælle om dine eller andres ikke så vellykkede projekter i hus og have, så send historierne til os. Alle historier, der bliver offentliggjort på Bolius.dk, præmieres med 2 flasker rødvin.

Gør det selv-historierne skal være sjove og må ikke ende med alvorlig personskade. Historierne kan både være noget, du selv har gjort, har oplevet, eller har fået fortalt fra fx familie, venner og bekendte – eneste betingelse er, at de skal være sande.

Historierne bliver løbende bragt på Bolius.dk og i Bolius Nyhedsbrev. De bringes anonymt og vil blive ledsaget af en sjov tegning.

Sådan gør du

  • Send din historie til kgr@bolius.dk og skriv ”Gør det ikke selv” i emnelinjen.

  • Husk både at fortælle, hvad der skete, og hvordan det endte.

  • Skriv dit navn og adresse, så vi kan sende de 2 flasker rødvin til dig.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab