På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

  • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".

  • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.

  • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.

  • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.

  • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Laveste gennemsnitlige priser
Højeste gennemsnitlige priser
 
 
 
 
 

Så meget stiger priserne på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011, og i 2. kvartal 2022 satte de rekord med den højeste pris nogensinde, når inflationen ikke er medregnet - gennemsnitsprisen var 34.829 kr.

I den sidste halvdel af 2022 begyndte de dog at falde, men siden er de steget igen. En ejerlejlighed, der blev solgt i 4. kvartal 2023 kostede i gennemsnit 34.062 kr. pr. m2 – det er den tredjehøjeste pris nogensinde. Fra 4. kvartal 2022 til 4. kvartal 2023 steg priserne med 8,3 procent.

Vil lejlighedspriser falde eller stige i 2024?

Boligskattereformen med nye ejendomsvurderinger trådte i kraft 1. januar 2024, og den har formentlig haft indvirkning på de store prisstigninger. Reformen indebærer nemlig, at der i en række tilfælde skal betales mere i grundskyld for lejligheder, hvis de er handlet efter 2023, og derfor har mange ønsket at købe lejlighed inden årsskiftet. Salget af boliger steg da også igen i 2023 efter et større fald i 2022.

Det kunne tyde på lidt sværere tider for ejerlejligheder i specielt København og Aarhus i 2024, hvor skattestigningerne vil ramme hårdest. Ifølge Boligsiden.dk er lejlighedspriserne dog kun faldet en anelse fra december 2023 til februar 2024.

    Lejlighedspriser stiger i Odense, København, Aarhus og Frederiksberg, men falder i Aalborg

    Priserne på ejerlejligheder er steget i 21 kommuner og faldet i 30 kommuner fra 3. kvartal 2022 til 3. kvartal 2023.

    Lejlighedspriserne er steget i København, men faldet i de øvrige store lejlighedsbyer i det seneste år.

    • Odense: 15,7 %
    • København 11,7 %
    • Aarhus: .7,9 %
    • Frederiksberg: 6,7 %
    • Aalborg: -1,5 %

    Priser på lejligheder stiger mest i Frederikssund og Guldborgsund

    De største prisstigninger på ejerlejligheder det seneste år er sket i Frederikssund og Guldborgsund, hvor priserne er gået op med henholdsvis 46 og 44 procent.

    I Hjørring, Viborg, Ballerup, Næstved, Hørsholm, Sønderborg og Syddjurs Kommuner har prisstigningerne været mellem 21 og 25 procent.

    ...og falder mest i Frederikshavn og Silkeborg

    Lejlighedspriserne er faldet mest i Frederikshavn Kommune, hvor priserne på en ejerlejlighed i gennemsnit er faldet med 20 procent.

    I Silkeborg, Slagelse, Svendborg og Skanderborg Kommuner er priserne gået ned med 12-15 procent.

    Vær opmærksom på, at høje prisstigninger og prisfald kan skyldes, at der er blevet opført og/eller solgt nye og dyre lejligheder et år og ikke det næste.

    Her er det dyrest og billigst at købe ejerlejligheder

    De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet.

    Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 56.771 kr. i 4. kvartal 2023. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 4,4 millioner kr.

    Samme størrelse lejlighed koster 700.000 kr. i Randers, der i 4. kvartal 2023 var landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i. I Randers er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en solgt ejerlejlighed på 8.955 kr. Slagelse har de næstbilligste lejlighedspriser i Danmark.

    København og Gentofte Kommmune følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i, mens Lyngby-Taarbæk indtager en fjerdeplads.

    Aarhus, Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 6, 28 og 32 på listen.