De 4 bedste måder at undgå indbrud på

Der er mange måder at sikre sin bolig mod indbrud på, men hvilke er de bedste? Læs Det Kriminalpræventive Råds bedste råd til at forebygge indbrud.

 1. Etablér nabohjælp. Aftal med dine naboer og andre på vejen, at I holder øje med hinandens bolig, og får den til at se beboet ud, når I er væk. Lad naboen tømme postkasse og skraldespand, parkere bilen i din indkørsel og gå rundt om huset 1-2 gange om dagen og holde øje med fremmede personer i området. Bestil gratis klistermærker på nabohjælp.dk og sæt dem på postkassen. Download app’en Nabohjælp på din smartphone – med den kan du bl.a. invitere nabohjælpere, se hvornår hinanden er på ferie, og få/give besked, når huset er tjekket.
 2. Beskyt huset mod indbrud. Sikr’ vinduer, døre og låse, så de kan modvirke indbrud i mindst 3 minutter. Du kan bl.a. sikre dem således:
  Vinduer: Sæt lister fast med envejsskruer. Sæt sikringsbeslag på vinduerne. Montér en sikringsskinne på .
  Døre: Sæt to låse på døren med minimum 40 centimeters afstand. Montér et sikkerhedsslutblik i dørkarmen. Forstærk dørkarmene med et profiljern eller en lille jernplade, der bukkes omkring karmtræet.
  Terrassedør: Skru glaslisterne fast med sikkerhedsskruer. Montér en indvendig lås med nøgle eller en kodelås.
  Låse: Vælg låse med 11 stifter, der både er borefri og dirkefri.
 3. Få frit ind- og udsyn. Undgå fx at have for høj hæk og plankeværk eller træer og buske, der kan skjule en tyv, der er ved at bryde ind. De bør højst være 1,6 meter høje og gerne kun en meter.
 4. Lås haveredskaber og værktøj inde - sæt en kraftig hængelås på dit skur. Undgå at evt. tyve kan bruge dit værktøj eller dine haveredskaber til at bryde ind i din bolig.

Se også vores video, hvor Lone Harlev tager dig med rundt om huset og forklarer, hvor det er vigtigst at sætte ind, og hvad du kan gøre.

'4 trin: Sådan sikrer du din bolig mod indbrud'

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab