Det Moderne Tanghus på Læsø

I 2012 tog Realdania Byg det første spadestik til Det Moderne Tanghus, et fritidshus, som forankrer øens ældgamle tang-tradition i en nutidig byggeskik funderet på økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Og med tang som det gennemgående byggemateriale. Se huset her.

På Læsø er tang blevet brugt til hustage i hundreder af år; en tradition, der blandt andet betyder, at tangen fiskes op fra strandkanten og hænges til tørring hurtigst muligt for at bevare fibrene.

Når nyt og gammelt mødes

Men der er kun få tanghuse tilbage. Det er en af grundene til, at Realdania By og Byg i 2012 opførte Det Moderne Tanghus på øen. Her kombineres nutidig byggeskik med den ældgamle tradition, og det skaber et hus præget af økonomisk og miljømæssig bæredygtighed med tang som det gennemgående byggemateriale.

Gå på opdagelse i tanghuset

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab