Disse byggematerialer gør huset nemmest at sælge

Ejendomsmæglere vil helst sælge huse med røde mursten og glaseret tegl. Læs også, hvilke vinduer og gulve, der er mest populære, og hvilke byggematerialer, der kan gøre et hus sværere at sælge.

Foto: Pressefoto fra RealMæglerne

Foto: Pressefoto fra RealMæglerne

Hvis du nemmest vil sælge dit hus, skal det have røde mursten, et tag med glaserede tegl, træ/alu vinduer og trægulv.

Det viser en ny undersøgelse, hvor samtlige mæglere hos Realmæglerne og BoligOne har svaret på, hvilke byggematerialer der gør et hus mest salgbart.

LÆS OGSÅ: Mursten

Boligkøbere vil have vedligeholdelsesfrie materialer

Direktør i RealMæglerne, Niels Brandt, mener, at de røde murstens popularitet skyldes, at boligkøbere efterspørger vedligeholdelsesfrie materialer.

- Efter nogle år med økonomisk turbulens, vil boligkøbere gerne have sikre rammer for deres økonomi. Det mærkes bl.a. i form af en øget efterspørgsel efter boliger med lave vedligeholdelsesomkostninger. De røde mursten er bl.a. ofte benyttet til de såkaldte murermestervillaer, som har ry for at være sunde huse bygget i gode materialer, siger Niels Brandt.

Energiruder kan hjælpe med at sælge huset

Der er heller ikke meget arbejde ved træ/alu vinduer, hvor ydersiden er vinduerne er lavet i aluminium, så de ikke skal males. Men relationschef i Home, Mads Ellegaard, mener, at noget er mere vigtigt ved vinduer.

Hvis du har energibesparende glas, der derved gør din bolig mere energivenlig, betyder det rigtig meget, når huset skal sælges, siger han.

Tag med glaserede tegl er populært

Normalt er der meget delte meninger om glaseret tegl på taget. At glaseret tegl ifølge undersøgelsen er det mest populære tagmateriale, mener Niels Brandt er et tegn en spirende optimisme på boligmarkedet.

- Troen på bedre tider øger efterspørgslen efter lidt mere luksuriøse boliger, hvor der er anvendt dyrere byggematerialer. Da vi lavede en tilsvarende undersøgelse for et par år tilbage, var almindeligt tegltag mere populært end glaseret tegltag. Men i forhold til dengang er temperaturen steget adskillige grader på boligmarkedet. Og det afspejler sig i hvilke byggematerialer, der er mest populære, mener direktør Niels Brandt.

Det er dog langt fra alle huse, at glaserede tegl passer til.

- Glaserede tegl gør sig ikke så godt til en klassisk parcelhusvilla fra 1970’erne - så skal man gøre noget andet ved boligen, så det passer sammen. Generelt er klassiske farver og materialer et rigtig godt valg, hvis man nemmere vil skille sig af med boligen igen, mener Mads Ellegaard.

Sværere at sælge huse af gasbeton med plastvinduer

Omvendt er der andre byggematerialer, der kan gøre et hus sværere at sælge. De mindst populære byggematerialer er et hus af gasbeton, der har eternittag, plastvinduer og linoleumsgulve.

- Det er en generel trend i tiden, at man godt vil have håndværk og natur, og at det udstråler kvalitet, mens ting som plast og gasbeton, der peger væk fra naturen og mere udstråler, at de er maskinforarbejdet ikke er så populære.

- Men dermed ikke sagt, at det ikke kan sælges. Der er et marked for det hele, fastslår Mads Ellegaard.

Disse byggematerialer er mest populære

Så populære er de forskellige byggematerialer målt på en skala fra 1 til 10 med 10 som højeste karakter:

Vinduer

Træ/alu: 8,9

Træ: 6,3

Aluminium: 4,6

Plast: 3,6

Tag

Glaseret tegl: 8,4

Almindeligt tegl: 8,0

Skifer: 7,5

Cementtegl: 6,3

Tagpap: 6,3

Stråtag: 4,9

Eternit: 4,4

Ydermure

Røde mursten: 7,8

Vandskurede/filsede/pudsede mure: 7,0

Gule mursten: 5,1

Træ: 4,6

Bjælketræ: 4,5

Hvide mursten: 4,1

Gasbeton: 2,5

Gulve til stuer og værelser

Træ: 8,5

Klinker: 5,6

Laminat: 4,5

Gulvtæpper: 4,4

Linoleum: 2,8

Kilder: Realmæglerne

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab