Drømmekøleskab blev til et orangeri

Hvad gør familien, som ikke har plads til sit store amerikanske køleskab i det nybyggede køkken? De bygger da til. Se de mange spændende billeder af huset, der fik orangeri.

Billedserie 'Drømmekøleskab blev til et orangeri'

Da familien Olsen på Amager står med deres nye, lækre køkken, er pladsen blevet for trang. Det store amerikanske køleskab er der ikke plads til, så de beslutter sig for at bygge til.

Men hvad skal de gøre? Familiens første idé er at bygge en overdækning uden for huset, men kontakter arkitekt Thomas Hjort fra Bolius. Han har en helt anden idé – nemlig et orangeri i forbindelse med køkkenet.

Orangeri med havekig

Arkitekten tegner et orangeri, som tager udgangspunkt i det det gulkalkede dobbelthus’ arkitektur. På den måde bliver det ikke blot en knopskydning på huset, men en tilbygning, som giver huset karakter både inde og ude.

Det 8 m2 store rum har orangeriets klassiske lethed, masser af lys og er bygget i direkte forlængelse af det oprindelige køkken. Fra orangeriet går en dobbeltfløjet havedør af glas direkte ud i familiens have.

Fra orangeriets dobbeltfløjede glasdør er der direkte adgang til grønne omgivelser.

Fra orangeriets dobbeltfløjede glasdør er der direkte adgang til grønne omgivelser.

Med tilbygningen har familien fået et nyt og lyst samlingssted, hvor både kaffe og dagens avis indtages.

Med tilbygningen har familien fået et nyt og lyst samlingssted, hvor både kaffe og dagens avis indtages.

Lys og lethed i samklang med huset

Materialevalget har været med til at skabe stemningen af at binde ude og inde sammen. Væggene består mest af alt af vinduer, som passer til resten af husets klassiske hvidmalede vinduer, og selve konstruktionen er lavet af hvidmalet vandfast finér.

Gulvet har fået store, rustikke italienske klinker, som med deres sorte farve danner kontrast til den hvide bygning og understreger tilbygningens lethed.

Spisebord i orangeri og plads til amerikanerkøleskab

Fra familien Olsen besluttede at bygge til, tog det 4 måneder, før orangeriet stod færdigbygget. Alt arbejdet blev udført af håndværkere.

I dag kan familien nyde solen ved spisebordet i orangeriet eller være sammen, mens nogle læser lektier og andre laver mad. Og ikke at forglemme, der blev god plads til amerikanerkøleskabet i den nye tilbygning.

Pris for tilbygning af orangeri

 • VVS 15.000 kr.
 • Maler 10.000 kr.
 • Snedker og tømrer 235.000 kr.
 • Klinker 10.000 kr.
 • Rådgivning 50.000 kr.
 • Samlet pris 320.000 kr.

NB: Alt arbejdet er udført af professionelle håndværkere.

Det nye orangeri – kort fortalt

 • Tilbygningen på 8 m² er opført i forlængelse af køkkenet.
 • Orangeriet består af en bærende konstruktion af træ beklædt med hvidmalede plader af vandfast finer.
 • Store vinduespartier og en dobbelt havedør med sprosser gør, at tilbygningen passer til resten af huset.
 • Væggene er spartlet og malet, og på gulvet er der lagt italienske klinker.
 • Projektet fandt sted i 2006 og varede 4 måneder.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab