El-måtte/varme i væggen

Hej. Jeg har hørt, at man kan lave et område på sin væg, hvor man sætter en varmemåtte i lighed med dem man bruger, når man laver el-gulvvarme, op på væggen. Dvs. så kan man sætte håndklædekroge op og få tørret sine håndklæder på deres "almindelige plads" i stedet for en håndklædetørrer. Det skulle så også være muligt at tilslutte en timer, så den slukkede automatisk. Er det noget I har hørt om og er det lovligt?

Mvh. Anne Pøhls

Hej Anne

Ja, det har vi hørt om. Det er ikke så udbredt i Danmark, men man kan sagtens lave det, men det er som sagt ikke lige i almindelig handel.

Der er typisk tale om en varme baseret på el, og det fungerer på nøjagtig samme måde som med varme i gulvet. En elvarme-ledning, (ofte på måtter) lægges ind i væggen som spartles/pudses op, hvorefter man monterer fliser uden på. Man behøver ikke fliserne, det kan sagtens være en "almindelig" væg. Man bruger det ofte bagved spejle, således at de ikke dugger til efter et langt bad! Og det ville i princippet være den løsning som I skal have.

Timeren har jeg så ikke den store erfaring med, men jeg formoder det blot er lidt ekstra udstyr.

Kontakt et el-installatør firma, som kan hjælpe jer med dette, (I må ikke selv tilslutte det, da det kræver autorisation - I må dog gerne selv sætte det op).

Kig evt. på DEVI's produkter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden