Et hus, der opvarmes med elradiatorer, er sværere at sælge end et hus med en anden varmekilde. Og ofte falder det også i pris.

Sådan lyder det både fra Dansk Ejendomsmæglerforening og Parcelhusejernes Landsforening.

- Huse, der opvarmes med el, bliver altid prissat lavere end andre huse, og de er altid sværere at sælge, fordi prisen for elvarme er så høj, siger Allan Malskær, landsformand for Parcelhusejernes Landsforening.

LÆS OGSÅ: Vil du købe et hus med elvarme?

Elvarme giver lavere salgspris

Samme melding kommer fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Folk har fået tudet ørerne fulde om, at det er dyrt med elvarme, så når det er angivet, at et hus har elvarme, nedsætter det salgsværdien og har en negativ effekt på prisen. Jeg har flere gange oplevet, at folk siger nej tak til et hus, kun fordi der er elvarme, siger Torben Strøm, næstformand i Dansk Ejendomsmæglerforening og ejendomsmægler i Nybolig i Haderslev.

LÆS OGSÅ: Opvarmning med elradiatorer

Elvarme ER dyrere

Opvarmning med elradiatorer er en dyrere opvarmningsform end så mange andre opvarmningsformer. El koster godt 2 kr. pr. kWh, og den årlige varmeregning for et hus på cirka 150 m2, kan løbe op i over 38.000 kr.

LÆS OGSÅ: Spar flere hundredetusinde kroner på det rigtige varmeanlæg

Sådan får du solgt et hus med elradiatorer

Det kan dog godt lade sig gøre at sælge et hus med elvarme.

- Hvis man har elvarme i huset og planlægger at sælge, kan man gøre flere ting for at optimere salgsværdien. Man kan sørge for, at isoleringen i huset er i orden, man kan opgradere til nye el-paneler, og man kan kigge på, om der skal skiftes vinduer. Hvis man har et tæt hus, ender elvarme ofte med slet ikke at være så dyrt, siger han.

LÆS OGSÅ: Gør dit hus lettere at sælge

Hus med elvarme kan være god investering

I øvrigt kan et argument over for en køber også være, at huset er sat ned i pris, fordi det har elvarme. Og det giver et økonomisk råderum til at skifte varmekilde.

Ifølge en beregning fra GoEnergi koster det ca. 75.000 kr. at skifte fra elvarme til fjernvarme med nyt varmesystem og nye radiatorer. Men med en årlig besparelse på varmeregningen, vil det kun tage knap 7 år at tjene ind.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på elvarme og varmepumper i 2013