Få helt rene glasvaser

Få skinnende rene glasvaser med denne enkle metode. Rengøringsekspert Fru Grøn guider dig.

Rengøringsekspert Fru Grøn

Rene glasvaser kræver ikke det store. Lidt universalmiddel eller opvaskemiddel og en smule knofedt er nok. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Glasvaser til fx blomster bliver hurtigt brune og beskidte af kalk og snavs. Heldigvis kan du nemt og billigt gøre dem rene og skinnende igen.

Sådan får du glasvasen skinnende ren

  • Skyl først vasen i varmt vand.
  • Vask vasen med almindeligt opvaskemiddel eller alternativt universalrengøring.
  • Brug en smule eddike, hvis der er genstridige kalkrester. Bland 2 dl sur opvaskemiddel med 1 dl husholdningseddike eller 1/4 dl eddikesyre.
  • Lad evt. blandingen stå lidt, før du rengør vasen.
  • Skyl efter og tør af med en tør klud.

Hold vaserne rene

Har du blomster i vasen, kan du minimere smuds og kalk ved at udskifte vandet på daglig basis.

Hvis du dertil sørger for at gøre vaserne rene efter hver gang du bruger dem, undgår du, at kalken sætter sig alt for godt fast. Brug en smule opvaskemiddel og en skuresvamp.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab