Få stolperne i plankeværket til at stå lige

Når du laver nyt plankeværk, er det afgørende, at stolperne står helt lige - ellers bliver hele plankeværket hurtigt skævt. Se, hvad du skal gøre trin for trin i dette nemme fif.

Det kan være svært at få stolperne til at stå lige, når du bygger et plankeværk. Løsningen er at sætte støttepinde på dem, mens betonen i jorden hærder.

Stolpe-fiffet

Brug et pælebor, når du graver ud til stolperne. Det sørger for et godt og rundt hul, der passer perfekt til et stykke 4/4 eller 3/3 tømmer, som typisk er den størrelse stolpe, man bruger til plankeværk.

Du bør grave stolperne ned til 90 cm. Sørg for, de kommer helt i bund.

Når hullet er gravet, sætter du stolperne ned og retter til med vaterpas, så de står 100 procent lodret.

Inden du lægger beton, og stolperne støbes fast, skal du støtte hver stolpe med 2 stolper på hver side, som placeres skråt fra stolpen og ned til jorden. Disse 2 skråbånd vil nu fungere som stabilisatorer og sørge for, at stolperne også står i lod, efter betonen er hærdet.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab