Få tilskud til nye vinduer og isolering

Prisen falder, hvis du skal bygge om. Der er afsat halvanden milliard kroner i skattereform til tilskud til renovering af boliger i år.

nyt vindueDet bliver billigere at lave om på din bolig. Renten og priserne på både håndværkere og byggematerialer er allerede faldet, og nu kan boligejerne snart få et statsligt tilskud.

Det er et resultat af skattereformen, som blev vedtaget af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti i går.

Få tilskud til energibesparelser i dit hjem

Ifølge reformen kommer der en renoveringspulje på halvanden milliard kr., hvor "der i 2009 kan ydes tilskud til renovering og bygningsarbejde, bl.a. energibesparende foranstaltninger, i helårsbeboelse".

Hvad aftalen præcis kommer til at indeholde vides endnu ikke. Det skal de tre partier i gang med at finde ud af nu.

Få tilskud senest lige efter sommerferien

På forhånd har de ikke været enige. De Konservative har tidligere meldt ud, at partiet ville lade staten betale en fjerdedel af regningen, hvis folk energirenoverede - f.eks. efterisolerede eller skiftede vinduerne ud med mere energirigtige vinduer - deres boliger.

Dansk Folkeparti mente derimod, at boligejerne generelt kunne få et tilskud eller et fradrag, hvis de investerede i deres bolig - med andre ord var der altså også muligt at få støtte til f.eks. et nyt køkken eller badeværelse.

Når partierne er blevet enige, vil de hurtigst muligt fremsætte et lovforslag. Meldingen fra Finansministeriet i dag var, at tilskuddene kan fås senest lige efter sommerferien.

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab