Fix selv hullet i vejen med kold asfalt

Hvis du bor på privat fællesvej, er du ansvarlig for at få huller i vejen repareret. Lav nemt hullerne selv med kold asfalt. Se, hvordan du gør trin for trin.

Du kan godt selv lappe et hul i vejen med en gang asfalt.

Bor du på privat fællesvej, er det en god idé at få repareret huller i vejen. Venter du for lang tid, kan vejret gøre hullerne værre. Og du kan selv gøre det - nemt og billigt.

Bolius' formidlingschef Kristine Virén og hendes mand reparerede selv hullet i deres vej for bare 300 kr.

Reparér vejen - eller risikér regning

Er din del af den private fællesvej ikke i ordentlig stand, risikerer du, at kommunen pålægger dig at få den repareret. Og gør du ikke det, vil kommunen reparere den på din regning.

Kommer en forbipasserende til skade på din del af den private fællesvej på grund af fx huller eller ujævnheder, kan du risikere at skulle betale erstatning.

Huller og revner skal repareres senest i efteråret, så der ikke kommer vand ned i hullerne, som skaber frostsprængninger. Er skaderne mere omfattende end et par enkelte huller, bør du dog få vejen repareret af et professionelt firma.

Hvem ordner hullet i den kommunale vej?

Bor du på en kommunal vej, er det kommunen, der har ansvar for at reparere vejen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab