Forsikring ved leje af lejlighed

Vi lejer en lejlighed, og udlejer siger til os at vi skal lave en forsikring hvis der bliver vandskader e.l. Vi har alle forsikring på vores indbo, og mener det er udlejer der skal forsikre lejligheden i sig selv, da det ikke er vores ansvar. Vi har aldrig nogensinde fået besked om det ved tidligere lejeforhold.
Kan det være rigtigt, at vi skal tegne forsikring på lejligheden 

Hilsen Ole M.B.

Kære Ole M.B.
Det afhænger lidt af de konkrete omstændigheder, om I som lejere har pligt til at tegne en forsikring, der dækker vandskader.
I henhold til lejelovgivningen kan din udlejer kræve, at I tegner en forsikring i det tilfælde, at I vælger selv at få installeret f.eks. en vaskemaskine i lejemålet, der kan forårsage en vandskade, hvis uheldet er ude. I har derimod ikke pligt til at tegne en forsikring, der dække vandskader forårsaget af installationer, der var på i lejemålet, da I flyttede ind.
Jeg har brug for flere oplysninger for at kunne give jer et mere håndfast svar, men dog kan det nævnes, at du skal sørge for forsikring, hvis du installerer vaske- eller opvaskemaskine.

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab