Forskellige fejl og mangler ved det nye hus - hvem kan rådgive så ejerskifteforsikringen dækker?

Hej Bolius

Vi har købt et hus og overtog 28. marts 2018. Nu opdager vi forskellige forhold, der skal udbedres. Bl.a. at det drypper ind i vores køkken. Vi har en udvidet ejerskifteforsikring og vil meget gerne gennemgå hele husets fejl og mangler, udbedrer dem, og få dækket det af forsikringen, vi kan.

Spørgsmål: Vi vil gerne have rådgivning i denne proces. Hvad kan I anbefale, at vi gør nu? Kan I hjælpe med rådgivning?

Mvh. Thor R

Hej Thor.

Forsikringen dækker skader eller forhold, som giver nærliggende risiko for skader. Forsikringen dækker ikke fejl og mangler.

I skal have en skade, som fx det forhold at det drypper ind i jeres køkken, førend forsikringen vil dække. Derudover skal i sikre jer at forholdet ikke er nævnt i tilstandsrapporten, står der noget om taget kan være utæt, der er revnet tagbelægning eller lign. er ejerskifteforsikringen ikke forpligtet til at dække. Dette er er meget principielt sagt. Der er naturligvis et hav af undtagelser.

Når det nu er sagt er det altid en god ide at få en byggeteknisk gennemgang af sin bolig. Både for at se om der er skader men også for at se hvilke forhold som trænger til vedligehold mv.

Vi kan ikke anbefale nogle specifikt og vi laver ikke den slags arbejde i Bolius mere. Men prøv at søg på nettet efter byggeteknisk rådgiver eller Byggesagkyndig

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab