Fra mareridt til drømmehus

Karina og Nicolai blev sagsøgt af entreprenør, da de forkastede hans kontrakt. Alligevel endte de med at få et drømmehus på den nye byggegrund. Læs om deres oplevelser og se billedserie af huset, der ingen bærende vægge har indendørs.

Se huset her

Kort om huset

Pris for hus inkl. anlæg af have samt tilkøb: 3,3 millioner kr.

Pris for grund på 1.005 m2: 1 million kr.

Samlet boligareal: 199 m2 (122 m2 i grundplan).

OneRoom-huset leveres i flere størrelser fra 155 m2 til 240 m2.

Huset kan opføres i træ, puds eller tegl.

Huset kan også udstyres med jordvarme og andre energimæssige tiltag.

I 2007 købte Karina og Nicolai en byggegrund i et nyt udstykningsområde nær Fredericia, og i april 2011 kunne familien, der også omfatter Marguritte på 3 år og senest 2 nyfødte tvillinger, flytte ind i sit drømmehus.

Parret ville ikke have et hvilket som helst hus på den lange og smalle byggegrund på 1.005 kvadratmeter. De stillede derfor høje krav til den nye bolig, og de så på mange færdig-huse, inden en ven anbefalede en mindre entreprenør, der kunne opføre deres drømmehus.

LÆS OGSÅ: Køb af byggegrund

Kontrakt var for dårlig

Forholdet mellem familien og entreprenøren var godt, nærmest familieagtigt, fortæller parret. Men da kontrakten skulle underskrives i al hast, ville Karina og Nicolai gerne præcisere flere forhold i kontrakten, så de kunne være helt sikre på, hvad de kunne forvente at få.

De fik en sagkyndig til at gennemlæse kontrakten, som viste sig at være mere end mangelfuld.

LÆS OGSÅ: Kontrakt med byggefirma til nyt enfamiliehus

Entreprenør sagsøgte par

Karina og Nicolai mistede derfor interessen. Efterfølgende ville entreprenøren have betaling for tilbudsgivningen, men det mente parret, at de ikke skulle betale for.

Det fik entreprenøren til at sagsøge parret. Sagen bølgede frem og tilbage, og efter et år endte det med, at familien fik medhold i både byretten og landsretten.

LÆS OGSÅ: Tilbud fra håndværkere

I stuen er der højt til loftet og flot lysindfald fra næsten alle vinkler.

I stuen er der højt til loftet og flot lysindfald fra næsten alle vinkler.

Karina og Nicolai er i dag glade for, at de allierede sig med sagkyndige på området, og, at deres retshjælpsforsikring dækkede udgifterne til advokatbistand. De anbefaler derfor andre nybyggere, at søge byggeteknisk-, juridisk- og forsikringsmæssig ekspertbistand, inden kontrakter underskrives.

OneRoom-hus passede til grunden

Samtidig med den verserende retssag fandt Karina og Nicolai det helt ideelle hus til den vanskelige grund: OneRoom-huset tegnet af arkitekt Bjarne Frost.

Længehuset passede til den langstrakte byggegrund, og grundplanen, med bl.a. den høje sydvendte stue, var parret meget begejstret for.

God kontrakt sikrede godt byggeri

De var opmærksomme på at få alle forhold aftalt skriftligt, så nye overraskelser ikke skulle opstå.

De sikrede sig bl.a., at byggetiden ikke blev overskredet, og at byggematerialerne blev leveret i den aftalte kvalitet, samt at udførelsen stemte overens med det aftalte.

For at økonomien ikke skulle skride, blev ekstra tilvalg som ændrede gulve, døre, fliser på badeværelse, badekar, køkkenelementer, blandingsbatterier osv., der beløb sig til 500.000 kr., også indskrevet i kontrakten. Den endelige pris ramte inden for 50.000 kr., og det var parret tilfreds med.

Par lavede ændringer med arkitekt

Sammen med arkitekten tilpassede Karina og Nicolai huset med små ændringer, så rummene passer efter verdenshjørnerne og solretningen, tilkørselsforholdene, og udgangen til haven og terrassen osv.

De er meget tilfreds med byggeprocessen, der inkl. diverse ansøgninger og byggetilladelse varede 8 måneder.

- Undervejs gik alt som planlagt. Der var gennemgående en fælles forståelse for at finde de bedste løsninger, og småting blev ordnet med det samme. At vi ydermere kunne flytte ind 14 dage før lovet, bekræfter bare vores gode samarbejde, fortæller parret.

Hus klar til tilbygning

Familien nyder nu det færdige hus, og allerede nu er der planer om en udvidelse med børneværelser, så tvillingerne kan få et værelse hver.

LÆS OGSÅ: Smukke tilbygninger

Hus uden bærende vægge indendørs

De bærende konstruktioner i OneRoom-huset er udført i stålprofiler, så der ingen søjler og bærende vægge er indendørs. Det giver optimale muligheder for fri placering af rummene, så huset er i princippet bygget som et stort tag, hvor rummene indenunder danner en slags hus i huset.

LÆS OGSÅ: Bærende vægge

Vægge og lofter er isoleret med 320 mm og til dels beklædt med lydregulerende gipsplader. Det giver en god akustik trods store væg- og loftflader i stuen, og selvom rummene står i åben forbindelse med hinanden.

Fælles og hver for sig

Villakonceptet tager udgangspunkt i det fælles liv, men hvor alle har sit eget rum. I underetagen er der foruden den store højloftede stue med spiseafdeling et åbent køkken, bryggers, gang, badeværelse og et værelse. Sammen danner disse rum en kerne i huset.

I overetagen danner reposen med balkon et fælles opholdsareal. Herfra er der adgang til forældreafdeling med skabsrum, badeværelse og værelse.

Overalt er der hvidolierede asketræs-gulve med sorte gummifuger, der giver karakter af skibsdæk. Alle gulve har gulvvarme.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab