Sidst i 1940’erne legede gårdejerens sønner med tændstikker på gården ved Frederiksværk. Den letsindige omgang med ild endte fatalt, og gården brændte ned. Men allerede i 1950 stod en ny gård med stuehus og to længer færdig.

I dag er der hverken køer eller grise på gården. De nuværende ejere, Nønne Gry Christensen og Henrik Tværgaard Stausholm, er derimod henholdsvis grafiker og designer i et tøjfirma og elektriker og brandslukningstekniker. Og mens de selv bor i gårdens stuehus, er staldene nu indrettet som værksted og showroom for deres firma, Feel Haben Good, hvor de sælger genbrugsmøbler og -industrilamper.

Parret solgte en lejlighed i Taarbæk og et parcelhus i Ganløse, før de i 2017 fik fælles bolig på gården, der ligger på det naturskønne Arrenæs, en halvø ved Frederiksværk og Danmarks største sø, Arresø.

Gården gør parret lykkelig

En af de første gange de var ude og bese gården, mødte de en nabo, som anbefalede dem at købe. I bliver lykkelige her, lød det fra naboen. I dag kan man vel godt tillade sig at sige, at naboens profeti er gået i opfyldelse.

– Vores drøm var at finde et sted, der både kunne fungere som hjem og showroom. Det kan vi her. Vi kan gå direkte fra privaten og over i showroomet og arbejde i værkstedet. Så kan vi gå tilbage til privaten og indrette videre og tage billeder til sociale medier. Det var lige sådan, vi gerne ville have det, fortæller Henrik.

Ejernes bedste indretningstips

  • Kombinér moderne og ældre møbler og ting, og husk de rå og slidte genstande, som ikke er alt for perfekte.
  • Vælg store malerier og anden kunst i stærke, klare farver, der kommer til sin ret på de hvide vægge.
  • Overvej at renovere gulvet først, da det giver et godt udgangspunkt med noget velholdt og helt lyst at træde på.
  • Indret flere sofagrupper og spisepladser rundtom i huset til at bruge efter behov, hvis I har plads til det.

Få mere inspiration her: @feelhabengood

Stort arbejde at renovere gården

Gården ligger i et bakket landskab med græssende køer og små grupper af træer omkring. Stuehuset er i to etager, hvor den nederste rummer stuer, havestue, et stort køkken og hall. I hallen hænger Henriks gule racercykel fra Team Rynkeby-turen oppe på væggen som en iøjnefaldende dekoration.

Men de seneste par år har der ellers ikke været meget tid til cykling. Alle ledige timer er brugt på at renovere gården. Der er blevet malet overalt, og de originale fyrretræsgulve er blevet slebet og derefter ludbehandlet. I haven har de anlagt bede og fældet træer for at få den til at fremstå større og mere åben fremfor som et sammengroet vildnis.

I den tidligere kostald er der blevet ryddet op og gjort rent, der er lagt elektricitet ind, etableret nye understøttende stolper, og gulvet er blevet jævnet ud med ny beton, så man ikke længere kan se de gamle båse til dyrene.

Nu venter så bl.a. en udskiftning og total renovering af 1. sal i stuehuset.

Stort set alt arbejdet udføres af Henrik, når han kommer hjem fra sit faste arbejde. Heller ikke Nønne ligger på den lade side, når hun vender hjem fra job. Hun står for al markedsføring og indretning af showroom og går desuden til hånde som assisterende handywoman. 

 – Vi sidder aldrig og ser tv eller film, men er konstant i gang med at forbedre huset og drive vores forretning, når vi kommer hjem fra job, fortæller Nønne.

Se og køb genbrug i showroom

Ude i stalden sælger de industrilamper, zinkkar, daybeds af genbrugslæder, gymnastikbænke og farverig moderne kunst.

Inden parret åbnede deres showroom på gården, havde de samlet en masse lamper fundet på markeder i primært Tyskland og Frankrig.

– Vi har valgt at have fokus på europæiske industrilamper og lamper fra Bauhaus-perioden, da det er supergodt design, som stadig holder. Det look kan man ikke finde så meget af herhjemme, så vi tager på jagt i Europa nogle gange om året og sætter så det hele i stand efterfølgende, fortæller Nønne.

Når lamperne er hjembragt til Nordsjælland, gøres de klar til salg, men de gamle dele bevares så vidt muligt, da det er vigtigt, at lamperne fremstår så autentiske som muligt.

Parret samarbejder også med det aarhusianske firma Fuhrhome, der bl.a. har specialiseret sig i at sælge tæpper og puder syet af læderlabels fra jeans, som er kasseret af industrien på grund af fx fejlsyninger.

Sælger også eget inventar som genbrug

Nønne og Henrik bruger deres bolig som inspiration for kunderne, der ofte bliver inviteret med over i privaten. De sælger også af og til ting fra deres eget hjem, hvis en kunde forelsker sig i noget bestemt.

– Vi bor med det, vi sælger, for det er det, vi kan li’. Vi er fascineret af den historie, der følger med tingene. Derfor foretrækker vi også noget gammelt og brugt fremfor noget nyt og glat, lyder det samstemmende fra parret.