Gode råd til en ren køkkenvask

Vil du have en ren køkkenvask eller håndvask fri for fedt og indgroede madrester? Brug rengøringsmidler specifikt til opgaven og få en ren og indbydende køkkenvask.

Ren køkkenvask med rengjort afløb

En ren vask og et rent afløb er både flottere og mere funktionelt end et beskidt. Foto: Per Morten Abrahamsen.

Uanset om din køkkenvask er af porcelæn eller stål, kan du effektivt gøre den ren med en af to metoder, lavet af Bolius' rengøringsekspert, Fru Grøn.

Sådan bliver køkkenvasken ren - billigt og enkelt

  1. Fjern snavs og snask fra vasken med en opvredet klud.
  2. Tilsæt en smule opvaskemiddel på en klud og rengør vasken.
  3. Er vasken ekstra beskidt, så brug 2 dl surt opvaskemiddel blandet med 1 dl eddike eller 1/4 dl eddikesyre.

Er din vask tilkalket, så brug guiden herunder.

Rengør vask, vandhane og perlator med eddike

Er din vask, vandhane eller perlator tilkalket, kan du fjerne det med husholdningseddike. Det er dog lidt tid om at virke, alt efter hvor kraftig tilkalkningen er, og da eddike er flydende, bliver det ikke siddende på det tilkalkede område uden lidt hjælp fx ved brug af toiletpapir.

Hvis du vil fjerne kalken hurtigere er det derfor en fordel at bruge korrekt doseret og opblandet eddikesyre.

Brug eddiken sådan:

  • Iblødsætning: Læg perlatorer (den vandbesparende dyse, der sidder på vandhanen) i en skål med eddike natten over. Du kan også sætte en vatrondel tilsat eddike rundt om hanens udløb, hvis den er svær at få af.
  • Indpakning: Læg en klud eller toiletpapir med eddike på kalkpletter.
  • Rengøring: Bland 1 dl husholdningseddike med 2 dl sur opvaskemiddel. På den måde har du et rengøringsmiddel, der både kan fjerne både kalk og smuds.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab