Gør det selv: Fiks spånpladen og få skabslågen på igen

Hvis køkkenlågens hængsler har revet sig løs fra spånpladen, der er smuldret, så lågen ikke kan skrues fast igen, er du på den. Men du kan løse problemet selv. Se her, hvordan du gør.

Spånplader er ikke det mest holdbare materiale. Det sker, at de hængsler, der holder en skabslåge på plads, bliver revet af, og at det ikke er muligt at skrue dem fast igen.

Sæt nye træklodser i spånpladen

Hvad gør du ved det? Du kan selvfølgelig købe en helt ny låge. Men du kan også - relativt nemt, og selv om du ikke er verdens største gør-det-selv-m/k - sætte små træklodser ind i spånplader, så du kan sætte hængslerne på igen.

Følge billedguiden her. Den tager dig gennem udskiftningen trin for trin, så du kan få lukket lågen igen.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab