Grafik: Her er de mest vedligeholdelsesfrie materialer til boligen

Vil du gerne slippe for vedligeholdelse af vinduer, facade, tag, bordplader, fliser og gulve? Så tjek vores interaktive guide til de mest holdbare materialer.

Normalt skildrer byggetekniske eksperter mellem tre parametre ift. valg af materialer til boligen. Teknikken, æstetikken og funktionaliteten. Alle tre parametre skal tages med i betragtning, når man køber nye eller vedligeholder gamle materialer.

For nogle er æstetik og stil vigtigst, når der vælges fx nyt tag eller gulv til boligen. Og for andre er det graden af vedligeholdelse, der er afgørende. 

Guide til vedligeholdelsesfrie materialer

I guiden gennemgår vi tre udvendige og tre indvendige byggematerialer, der typisk bruges i boligen. De er sat i prioriteret rækkefølge afhængigt af, hvad der kræver mindst vedligeholdelse. Der er derfor ikke taget højde for pris eller æstetik. 

Læs mere om vedligeholdelsesfrihed i boligen

Det vedligeholdelsesfrie hus

Det vedligeholdelsesfrie hus

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 24. oktober 2017

Der er ingen huse, der er helt vedligeholdelsesfrie. Men der findes hustyper og materialer, der kræver mindre vedligeholdelse end andre.

Materialer, der kræver minimum vedligeholdelse

Materialer, der kræver minimum vedligeholdelse

Fakta

Ajourførtdato: tirsdag 24. oktober 2017

Visse materialer og bygningsdele kræver mere vedligeholdelse end andre. Få tips til, hvilke materialer du kan vælge, som kræver minimum vedligeholdelse.

Findes det vedligeholdelsesfrie hus?

Findes det vedligeholdelsesfrie hus?

Indsigt

Ajourførtdato: mandag 20. august 2018

Vedligeholdelsesfri er blevet et populært udtryk i byggebranchen, og efterspørgslen er stor hos forbrugerne. Men er det overhovedet realistisk, at et hus kan være vedligeholdelsesfrit?

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Tine R. Sode, byggeteknisk fagekspert, Bolius Boligejernes Videncenter
  • Tue Patursson, byggeteknisk fagekspert, Bolius Boligejernes Videncenter

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab