Håndværkerfradrag - kan jeg få min kones fradrag?

Hej Bolius

Hvis vi for 2018 kan gøre brug af to gange 1200 kr for håndværkerfradrag, og min ægtefælle er uden indkomst. Registrer jeg så 2400 kr på min egen opgørelse?

Hej

Hver enkelt person i husstanden der er over 18 år kan trække højst 12.000 kr fra i forhold til håndværkerfradraget - men man kan ikke overtage hinandens fradrag.

Men da i er gift kan udgiften deles mellem jer som i vill, uanset hvem af jer der har betalt for arbejdet, så hvis alle betingelser for at få håndværkerfradrag er opfyldt, og udgiften til arbejdsløn samlet er under 12.000 kr - kan du få hele fradraget.
Læs mere her om hvordan du helt praktisk gør: Indberetning af håndværkerfradrag

Men uanset om din ægtefælle er uden indkomst kan du ikke opnå højere fradrag end de 12.000 kr, heller ikke selv om udgiften er større og din kone ikke har en indkomst.

Læs mere her: Håndværkerfradrag

Håber det besvarer dit spørgsmål

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab