Har du forslag til flotte solcelle-løsninger?

Antallet af solcelleanlæg er firdoblet i 2011, og mange flere huse vil sandsynligvis få de store paneler fremover. Men kan man bruge solceller på en flottere måde, end vi gør i dag? Indsend din idé og se andres idéer i ny konkurrence. Se mere og deltag her.

Konkurrencen Solar Dreams søger gode forslag til, hvordan solceller kan integreres i arkitekturen.
Konkurrencen Solar Dreams søger gode forslag til, hvordan solceller kan integreres i arkitekturen.

Med en firedobling i antallet af nye anlæg i 2011, er solenergi for alvor blevet en attraktiv investering for private boligejere. Og med de nye, gunstige skatteregler og faldende priser på solceller vil tendensen formentlig fortsætte et godt stykke ud i fremtiden.

Men hvad betyder de mange nye solcelleanlæg for arkitekturen i vores huse og hvordan sikrer vi, at solceller bliver et plus, ikke blot for energiregnskabet men også for bygningernes arkitektur?

Solcelle-løsninger til boligejere

Den problemstilling tager Bolius nu hul på med konkurrencen Solar Dreams.

- Med konkurrencen Solar Dreams er vi gået på jagt efter kreative ideer og nytænkende løsninger til, hvordan private boligejere kan installere solceller, så man både får et mere energieffektivt hus og samtidig bevare husets originale arkitektur, siger redaktionschef hos Bolius, Kristine Virén.

Alle kan deltage

Hun opfordrer alle til at deltage, uanset om man står med et færdigudviklet koncept eller blot har fået en god idé.

- Eneste krav er, at løsningen skal tage udgangspunkt i den allerede eksisterende solcelleteknologi.

Konkurrencen realiseres med støtte fra Realdania og bliver afholdt på den åbne innovationsplatform Innosite.dk, hvor du både kan lægge dit eget bidrag ind og kommentere på de øvrige indkomne forslag. Alt der kræves er, at du opretter en profil på sitet.

Traditionelle og skæve solcelle-forslag

Bolius efterlyser forslag i flere afskygninger: Fra de traditionelle, hvor solcellerne fx integreres i taget eller på facaden, til de mere skæve og sjove, hvor solcellerne placeres uden tilknytning til selve boligen – enten stationært på fx en carport eller som flytbare elementer, der kan høste solstrøm forskellige steder i haven.

Vind kontante præmier

Der er kontante præmier for i alt 40.000 kr. og mulighed for støtte til yderligere udvikling af de bedste ideer. Konkurrencen løber fra 2. maj til 22. juni 2012.

Du kan løbende se nye spændende idéer og deltage selv på innosite.dk.

LÆS MERE OM KONKURRENCEN 

Vi besvarer spørgsmål bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab