Her er Danmarks 10 dyreste veje

Bolius har i samarbejde med Boliga set nærmere på, hvor Danmarks dyreste villaveje ligger. Se listen samt data fra Jylland og Fyn særskilt her.

dyreste gade. danmarks dyreste gader.

På billedet ses en typisk gade i de københavnske kartoffelrækker, der dominerer listen over landets dyreste veje. Foto: Leif Jørgensen.

Bolius har bedt boligportalen Boliga undersøge, hvor landets dyreste veje ligger.

Landets dyreste villaveje er næsten alle placeret i hovedstadsområdet. Den dyreste vej i Danmark ligger pr. 30. januar 2018 på Østerbro i København. Nærmere betegnet i boligområdet Kartoffelrækkerne, der er repræsenteret hele tre steder i top 10.

Med sin førsteplads har Kartoffelrækkerne erobret tronen fra Taarbæk Strandvej, der fortsat ligger midt i tabellen. Ifølge Tine Nielsen, Arkitekt MAA og fagekspert i Bolius - Boligejernes Videncenter, er det ikke underligt, at der er en vis udskiftning med hver opgørelse. 

- Næsten alle listens gengangere ligger i små områder, der historisk har været meget velhavende. Bag de veje, der hopper ind og ud af listen, kan gemme sig en anden historie.

- Hvis der på en villavej er et dyrt hus for enden med en ekstremt god beliggenhed, og dette hus bliver solgt i den opgjorte periode, vil det give udslag i den gennemsnitlige kvadratmeterpris, selvom vejens øvrige boliger ikke er det rene liebhaveri, forklarer Tine Nielsen.

I Jylland domineres listen af velhaverkvarteret Risskov i Aarhus, mens Middelfart, Odense og Svendborg deles om listen over dyreste veje på Fyn.

Dyreste veje ligger på Østerbro i København

Tallene i tabellerne nedenfor dækker over perioden 30. januar 2015 til og med 30. januar 2018. Dataene omfatter villaer og rækkehuse i alle postdistrikter med mindst fem handler.

Til sammenligning oplyser Realkreditrådet, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan for et hus var 12.653 kroner i 1. kvartal 2017.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab