Her er Danmarks 10 dyreste veje

Bolius har i samarbejde med Boliga set nærmere på, hvor Danmarks dyreste villaveje ligger. Se listen samt data fra Jylland og Fyn særskilt her.

dyreste gade. danmarks dyreste gader.

På billedet ses Danmarks 6. dyreste gade; Eckersbergsgade på Østerbro. Foto: Leif Jørgensen.

Bolius har bedt boligportalen Boliga undersøge, hvor landets dyreste veje ligger.

Landets dyreste villaveje er næsten alle placeret i hovedstadsområdet. Den dyreste vej i Danmark ligger pr. 30. juni 2017 i Klampenborg nord for København. 

Med sin førsteplads har Taarbæk Strandvej overhalet Aurehøjvej, der i mange år har ligget på listen over dyreste veje. Ifølge Tine Nielsen, Arkitekt MAA og fagekspert i Bolius - Boligejernes Videncenter, er det ikke underligt, at der er en vis udskiftning med hver opgørelse. 

- Næsten alle listens gengangere ligger i små områder, der historisk har været meget velhavende. Bag de veje, der hopper ind og ud af listen, kan gemme sig en anden historie.

- Hvis der på en villavej er et dyrt hus for enden med en ekstremt god beliggenhed, og dette hus bliver solgt i den opgjorte periode, vil det give udslag i den gennemsnitlige kvadratmeterpris, selvom vejens øvrige boliger ikke er det rene liebhaveri, forklarer Tine Nielsen.

Dyreste veje ligger nord for København

Også Dronninggårds Alle udmærker sig som en vej med enorme prisforskelle og mange forskellige typer boliger.

Tallene i tabellerne nedenfor dækker over perioden 30. juni 2014 til og med 30. juni 2017. Dataene omfatter villaer og rækkehuse i alle postdistrikter med mindst fem handler.

Til sammenligning oplyser Realkreditrådet, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på landsplan for et hus var 12.653 kroner i 1. kvartal 2017.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab