Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Hej Bolius

Vi har VIRKELIG en udfordring hjemme hos os. Vores soveværelse er meget lille, og vi er sådan på spanden angående at indrette det mest praktisk, så det opfylder vores behov.

Vi skal til at købe en større seng nu, den vi har er 140 cm til 2 voksne og en 1½ årig af og til. Vi er nødt til at indse, at der ikke er plads, tror vi, til en 180 cm bred seng, så vi har besluttet at nøjes med en 160 cm bred seng fra Ikea med skuffer under til opbevaring af diverse sager.

Der SKAL være en fryser i soveværelset

Udfordringerne er disse: Vi skal have plads til bøger, et makeupspejl, makeup-grej og smykker, og natborde til os begge. Der står også en kvadratisk kummefryser i værelset, som vi er nødt til at have her (har tænkt på at sætte den på en plade med hjul, så den kan trækkes ud, når vi skal have noget deri, og ellers stå inde under noget skab/hyldeværk, som vi evt. kan sætte op?).

Vi vil gerne have lukkede skabe, for der er ikke så overdrevet meget tid til rengøring i dagligdagen. Sengen må også stå sådan, at vi begge kan stå op til hver sin side, altså ikke sådan, at den ene ligger op imod en væg. Vi bor i lejelejlighed, så vi kan ikke flytte døre eller vægge.

Med venlig hilsen? Halla Nolsøe Poulsen

Kære Halla

Når jeg kigger på billederne fra jeres soveværelse er det ikke svært at få øje på udfordringen. Til gengæld er det lidt svært at forholde sig til størrelsen på rummet, men jeg har sjusset mig frem til en størrelse og indretning, som jeg tror holder nogenlunde stik.

I har ret i, at en sengebredde på 180 cm er for meget, uanset hvordan man placerer den. Til gengæld kan I med en seng på 160x200 cm få opfyldt de øvrige ønsker og behov, I beskriver.

LÆS OGSÅ: Indret dit soveværelse rigtigt og få mere energi

Sæt reoler rundt om sengen i soveværelset

Jeg har forsøgt at flytte rundt på den for at tjekke andre muligheder, men der er ingen tvivl om, at den aktuelle placering er den bedste.

I kan flankere sengen med reoler (med låger). På venstre side af sengen i en dybde, der er tilstrækkelig til at rumme den lille kummefryser (opsat på hjul skjult under en sokkel, der matcher reolens sokkel) og på højre side, samt over sengen, i en normal reoldybde på omkring 30 cm.

Reolerne på begge sider af sengen kan samtidig tjene som natborde, hvis en hylde eller to drejes 90 grader, så de er tilgængelige direkte fra sengen. Reolen over sengen kan i bunden forsynes med godt læselys.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd om soveværelset

På venstre side af døren ser det ud til, at der er plads til et smalt bord med en dybde på ca. 30 cm, evt. med underskuffer, der kan rumme makeupspejl og udstyr. Over bordet kan der opsættes stort spejl og/eller smalle hylder.

Mvh. arkitekt maa Steffen Søby