Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Hej Videncentret Bolius

Kan I komme med et forslag til en hyggelig indretning af en terrasse til vores sommerhus?

Vi vil gerne have en ikke alt for stor træterrasse med lidt afskærmning mod naboen, så vi kan bruge den både til solbadning og spisning. Og derfor er vi især interesseret i afskærmning mod den sydlige side ud for terrassedøren.

Ved gavlen kommer vi nok ikke til at opholde os så meget, da det vender over mod nabo og vej.

Med venlig hilsen Kjeld

SE OGSÅ: Inspiration: Lækre terrasser

Kære Kjeld

Det medsendte foto illustrerer meget fint jeres sommerhus, haven og de nære omgivelser. På baggrund af billedet og de behov, du skitserer, har jeg lavet et forslag baseret på den samme enkelhed og åbenhed, som jeg fornemmer på billedet.

Mit bud er derfor en ny træterrasse mod syd, der er omgivet og afgrænset af naturlige afskærmninger. Disse afskærmninger kan meget vel være af hækplanter, klippet i en enkel form (se illustration), eller i en mere løs og organisk form - fx syrenbuske/hække eller af jord- eller stenvold.

Valget af materiale kan afhænge af jeres specifikke ønske omkring højden af afskærmningen i forhold til ind- og udkig.

En afskærmning med hække giver ofte bedre læ end et lukket hegn, hvor der kan opstå turbulens.

Afskærmningen kan opbygges som vist eller måske blot opbygges, så de kører i én retning (øst-vest), men forskudt fra hinanden.

Princippet giver stor frihed i forhold til såvel størrelsen på terrassen som på højden af afskærmningen, samtidig med at I får en afskærmning, der ikke, som det ofte ses, virker som en bastion.

På tegningen ses, at træbelægningen ikke blot dækker udvidelsen af terrassen, men også den eksisterende flisebelagte del. Det er selvfølgelig ikke en forudsætning, men det vil uden tvivl medføre en overbevisende, visuel sammenhæng, så terrassen opfattes som en udvidelse af huset og slører grænsen mellem ude- og indeliv.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen Steffen Søby, arkitekt MAA

LÆS OGSÅ: Vi bor på terrassen hele sommeren

SE OGSÅ: Gør det selv: Terrasse