Hjælp os til en ugeneret terrasse

Et par vil gerne have et forslag til, hvordan de kan få en ugeneret terrasse, som de både kan bruge til spisning og solbadning.

Hej Bolius

Kan I komme med et forslag til en hyggelig indretning af en terrasse til vores sommerhus?

Vi vil gerne have en ikke alt for stor træterrasse med lidt afskærmning mod naboen, så vi kan bruge den både til solbadning og spisning. Og derfor er vi især interesseret i afskærmning mod den sydlige side ud for terrassedøren.

Ved gavlen kommer vi nok ikke til at opholde os så meget, da det vender over mod nabo og vej.

Med venlig hilsen Kjeld

SE OGSÅ: Inspiration: Lækre terrasser

Før: Sådan ser sommerhuset ud uden terrasse. Illustration: Steffen Søby, arkitekt MAA

Efter: Arkitektens forslag til, hvordan de kan indrette en træterrasse med afskræmninger. Illustration: Steffen Søby, arkitekt MAA

Kære Kjeld

Det medsendte foto illustrerer meget fint jeres sommerhus, haven og de nære omgivelser. På baggrund af billedet og de behov, du skitserer, har jeg lavet et forslag baseret på den samme enkelhed og åbenhed, som jeg fornemmer på billedet.

Mit bud er derfor en ny træterrasse mod syd, der er omgivet og afgrænset af naturlige afskærmninger. Disse afskærmninger kan meget vel være af hækplanter, klippet i en enkel form (se illustration), eller i en mere løs og organisk form - fx syrenbuske/hække eller af jord- eller stenvold.

Valget af materiale kan afhænge af jeres specifikke ønske omkring højden af afskærmningen i forhold til ind- og udkig.

En afskærmning med hække giver ofte bedre læ end et lukket hegn, hvor der kan opstå turbulens.

Afskærmningen kan opbygges som vist eller måske blot opbygges, så de kører i én retning (øst-vest), men forskudt fra hinanden.

Princippet giver stor frihed i forhold til såvel størrelsen på terrassen som på højden af afskærmningen, samtidig med at I får en afskærmning, der ikke, som det ofte ses, virker som en bastion.

På tegningen ses, at træbelægningen ikke blot dækker udvidelsen af terrassen, men også den eksisterende flisebelagte del. Det er selvfølgelig ikke en forudsætning, men det vil uden tvivl medføre en overbevisende, visuel sammenhæng, så terrassen opfattes som en udvidelse af huset og slører grænsen mellem ude- og indeliv.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen Steffen Søby, arkitekt MAA

LÆS OGSÅ: Vi bor på terrassen hele sommeren

SE OGSÅ: Gør det selv: Terrasse

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab