Hjælp – vores store stue er for lille

Selv om stuen er stor nok, er der ikke plads til at hygge med børn og børnebørn på grund af en stor pejs. Hvad gør vi, spørger et par Bolius' arkitekter. Se deres løsning her.

Hej arkitekter

I gamle dage, da børnene boede hjemme, havde vi som regel stuen for os selv, fordi børnene var på deres værelser. Men nu, når børn og børnebørn er på besøg, er der slet ikke plads nok i stuen til, at vi alle kan sidde og hygge sammen.

Rummet i sig selv er stort nok, men indretningen med en stor pejs i midten af stuen er uhensigtsmæssig. Kan vi nøjes med at flytte pejsen? Kan I hjælpe?

Med venlig hilsen Louise Vanggaard

Kære Louise Vanggaard

Det er, som I skriver, en rigtig stor stue I har, men samtidig med begrænset anvendelighed pga. det voldsomme pejsearrangement. Det fylder meget i mere end en forstand og skaber store begrænsninger for anvendelsen af jeres stue.

Der er således ingen tvivl om, at bedre indretningsmuligheder fordrer en nedlæggelse eller flytning af pejsearrangementet. I kan evt. nøjes med at fjerne de ydre dele omkring pejsen (brændedepot, hylder og pynteplads m.v.) og blot lade selve skorstenen stå tilbage.

I kan så enten montere en moderne højeffektiv brændeovn eller bygge en ny front på skorstenen, der rummer mulighed for indbygning af en tresidet glasåbning til ildstedet.

På denne måde skaber I mulighed for at møblere bagom pejsen, når I er mange. Enten med et langt spisebord med plads til omkring 20 personer eller med bløde møbler, hvis det er behovet.

Hvis I ønsker en adskillelse mellem spise- og sofaafdeling, kan I fx sætte et mobilt møbel til opbevaring, montering af fladskærm eller andet, som kan rulles væk, når møbleringen skal ændres.

Mvh. arkitekt maa og Boliusrådgiver Steffen Søby

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab