Hvad gør du, hvis dit toilet er stoppet?

Hvornår må du bruge en svupper? Og kender du tegnene på, at dit toilet er snart vil stoppe til? Få svarene her.

Mand renser tilstoppet toilet med svupper

Hvis toilettet er helt stoppet, skal du bruge en svupper. Hvis det ikke hjælper, bør du få professionel hjælp. Foto: Tommy Verting.

Du ved, proppen i toilettet er på vej, når...

... dit toilet siger en gurgle-lyd, og vandet løber langsommere, end det plejer. Det tyder på, at der er ved at danne sig en prop i toilettet. Heldigvis er der ting, du kan gøre, hvis dit toilet stopper til.

Husk, at du af miljøhensyn bør være tilbageholdende med at gribe til kemikalier som afløbsrens, klorin eller kaustisk soda, hvilket mange gør, når det drejer sig om et stoppet afløb. Kemikalier er desuden ikke den mest effektive løsning på et stoppet toilet.

Sådan forebygger du tilstoppet toilet

Du må aldrig skylle disse ting ud i toilettet:

  • Køkkenrulle
  • Bleer
  • Bind
  • Vatpinde

I det hele taget skal du undgå at bruge toilettet til affald.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab