Hvad gør du, hvis døren glider i af sig selv?

Læs svaret her.

Hvis en dør svinger op eller lukker af sig selv, er det fordi, den ikke er i vater.

Hvis en dør svinger op eller lukker af sig selv, er det fordi, den ikke er i vater. Foto: Tommy Verting.

Når døren lukker op eller i af sig selv, er det fordi huset eller dørkarmen har sat sig, så dørkarmen ikke længere er i vater. Derfor skal karmen rettes op, så den er i lod igen.

Du retter karmen op ved at tage døre af og skrue karmskruerne ud. Herefter retter du karmen op og bruger et vaterpas for at sikre, at karmen er i lod. Til sidst skruer du karmen fast igen.

Ældre huse kan have søm i karmen

Har du et ældre hus, er det muligt at dine karme er sømmet ind i fugerne. Så er du nødt til at tage panelerne rundt om døren af, så du kan komme til at skære sømmene over med en vinkelsliber mellem karm og væg.

Når du så bringer karmen tilbage i vater, kan det være en god idé at sætte små kiler ind imellem karm og væg for at fastholde karmen i den ønskede position. Skru nu karmen fast med karmskruer og sæt panelerne på igen.

Se alle husråd og myter, havetips, sparetips, trælse ting, vedligeholdelsestips, indretningstips og 10 gode råd her.

Står du med en træls ting, som irriterer dig i dagligdagen, hører vi gerne fra dig. Skriv til tips@bolius.dk og fortæl om, hvad der irriterer dig. De trælse ting vi tager op, vil blive offentliggjort.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab