Hvad gør du, hvis rawlpluggen er for lille til hullet?

Har du boret et for stort hul i væggen eller købt for små rawlplugs? Så prøv dette gamle snedkerfif, der går helt tilbage fra før, rawlpluggen blev opfundet.

Banker du tændstikker ind omkring rawlpluggen, der er for lille, kan de fungere som stopklods, så den ikke ryger ud af væggen igen. Foto: Torben Klint.

Det er svært at få en rawlplug til at sidde ordentligt fast i væggen, hvis det hul, du har boret i væggen, er for stort til rawlpluggen.

Tændstik-fiffet

Et gammelt snedkertrick er at sætte 2-3 tændstikker rundt om selve rawlpluggen. Tændstikkerne sørger for, at rawlpluggen ikke skrider i hullet.

Sæt også 1 tændstik ind i rawlpluggen, så sikrer du, at skruen ikke skrider rundt.

I gamle dage, da rawlpluggen ikke var opfundet, brugte snedkere kun små træstykker som rawlplugs, og det virker fremragende.

Hvor meget må rawlpluggen være for lille?

Der er selvfølgelig grænser for, hvor stor forskel der må være på rawlplug og hul.

Men har du eksempelvis boret hullet med et 6 mm bor, og rawlpluggen er 5 mm kan det sagtens lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: Fakta om rawlplugs

Er rawlpluggen for lille til hullet i væggen, er det svært at få den til at sidde fast. Foto: Torben Klint.

Går du i æsken med tændstikker frem for værktøjskassen, kan du dog løse problemet. Foto: Torben Klint.

Se også hvordan du undgår borestøv på gulvet

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab