Hvad gør du, når postkassens lås fryser til?

Der er flere forskellige ting, du kan prøve, hvis låsen i din postkasse er frosset til is. Og så er der nogle ting, du aldrig må gøre!

Se videoen 'Sådan klarer du en frossen lås på postkassen'

Hvis låsen i postkassen fryser til, er det absolut bedste råd at sprøjte låseolie ind i låsen eller bruge låsespray - det gør det i de fleste tilfælde muligt at låse postkassen op. Brug også gerne låseolie forebyggende 1 til 4 gange årligt.

Hvis låseolien eller låsesprayen ikke løser problemet, kan du prøve følgende muligheder:

  • Varm den frosne lås op med en føntørrer, hvis du har mulighed for at trække en forlængerledning ud til din postkasse. Husk, at ledningen skal være beregnet til udendørs brug.
  • Fyld en plastikpose med varmt vand og put den ned i en strømpe - så undgår du kondensvand i låsen. Hold strømpen op mod låsen, til den tør op.
  • Varm postkassenøglen (hvis den er af metal) op med vand fra den varme hane og tør den grundigt. Stik derefter den varme nøgle ind i den frosne lås. Vær sikker på at nøglen er helt tør, da den ellers risikerer at fryse fast inde i låsen.

Sådan må du IKKE tø låsen til postkassen op

  • Hælde IKKE varmt vand i låsen. Vandet fryser bare til ny is.
  • Pust IKKE i nøglehullet. Din ånde danner kondens, som kan blive til ny is i låsen.
  • Undgå sprayprodukter som WD40, da det på sigt udtørrer låsen. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab