Hvor mange solceller skal du bruge?

Hvor meget fylder solceller på tag, carport eller plankeværk? Prøv Bolius nye visuelle beregner og find ud af, hvor mange m2 solceller I skal have.

Mange danskere overvejer at få solceller derhjemme, så de kan forsyne hele familien med strøm. Men hvor mange kvadratmeter solceller skal I egentlig have for at få dækket jeres strømforbrug.

Det kan du få at vide med Bolius nye visuelle beregner.

I den kan du trække i slideren og stille den præcist på jeres strømforbrug eller der, hvor du kan se, hvad typiske familier bruger i strøm. Og så kan du se, hvor mange kvadratmeter solceller, der skal placeres på enten taget, carporten eller plankeværket for at dække jeres behov.

Samtidig kan du bl.a. se, hvor meget CO2 I sparer.

Er I fx en familie på 4 med et gennemsnits strømforbrug, skal I have 31 kvadratmeter solceller på taget og sparer 2.531 kilo CO2 om året.

Prøv den visuelle beregner her

LÆS OGSÅ: Solceller

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab